Kokeile kuukausi maksutta

Tammisaari saa nykytaiteen museon, jossa on vaativia muotoja ja liitoksia – ” Ratkaisuksi tuli salmiakin muotoinen kolmikerroksinen rakennus”

Tammisaareen on valmistumassa ensi keväänä nykytaiteen museo Chappe. Arkkitehtikilpailun tuloksena rakennettava museorakennus yhdistää puuta ja betonia muodoltaan ainutkertaisella tavalla.

Chappe-taidemuseo on sovitettu onnistuneesti ahtaalle tontille.Kuva: Matti Vuohelainen

Elämäntyönsä syöpätutkijana pääasiassa Yhdysvalloissa tehnyt Albert de la Chapelle perusti nimeään kantavan taidesäätiön, joka syksyllä 2020 päätti järjestää arkkitehtikilpailun, jonka voittaja saisi tehtäväkseen suunnitella nykytaiteen museon Tammisaaren keskustan museokortteliin. Pian tämän jälkeen säätiön perustaja kuoli korkeassa iässä, minkä jälkeen säätiötä on johtanut veljenpoika Henrik de la Chapelle. Hän kertoo setänsä valinneen museon sijaintipaikaksi nimenomaan Tammisaaren, koska se on hänen synnyinpaikkakuntansa Tenholan lähin kaupunki.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tammisaari saa nykytaiteen museon, jossa on vaativia muotoja ja liitoksia – ” Ratkaisuksi tuli salmiakin muotoinen kolmikerroksinen rakennus””

Viimeisimmät näkökulmat