Kokeile kuukausi maksutta

Tammisaari saa nykytaiteen museon, jossa on vaativia muotoja ja liitoksia – ” Ratkaisuksi tuli salmiakin muotoinen kolmikerroksinen rakennus”

Tammisaareen on valmistumassa ensi keväänä nykytaiteen museo Chappe. Arkkitehtikilpailun tuloksena rakennettava museorakennus yhdistää puuta ja betonia muodoltaan ainutkertaisella tavalla.

Chappe-taidemuseo on sovitettu onnistuneesti ahtaalle tontille.Kuva: Matti Vuohelainen

Elämäntyönsä syöpätutkijana pääasiassa Yhdysvalloissa tehnyt Albert de la Chapelle perusti nimeään kantavan taidesäätiön, joka syksyllä 2020 päätti järjestää arkkitehtikilpailun, jonka voittaja saisi tehtäväkseen suunnitella nykytaiteen museon Tammisaaren keskustan museokortteliin. Pian tämän jälkeen säätiön perustaja kuoli korkeassa iässä, minkä jälkeen säätiötä on johtanut veljenpoika Henrik de la Chapelle. Hän kertoo setänsä valinneen museon sijaintipaikaksi nimenomaan Tammisaaren, koska se on hänen synnyinpaikkakuntansa Tenholan lähin kaupunki.

Kutsukilpailun voitti esimerkiksi Amos Rex -taidemuseon suunnitellut JKMM Arkkitehtien suunnitteluryhmä pääsuunnittelijanaan Asmo Jaaksi. Monien kilpailujen tapaan nimimerkin suojassa laadittu voittajaehdotus erottui Henrik de la Chapellen mukaan muun muassa siten, että rakennus oli ”kortteliin sopiva”. Asmo Jaaksi puolestaan kertoo innostuneensa projektista, koska pitää Tammisaarta arkkitehtonisesti arvokkaana, hyvin säilyneenä kaupunkina.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tammisaari saa nykytaiteen museon, jossa on vaativia muotoja ja liitoksia – ” Ratkaisuksi tuli salmiakin muotoinen kolmikerroksinen rakennus””

Viimeisimmät näkökulmat