Kokeile kuukausi maksutta

Lämpöpumput käyvät kaupaksi, mutta yksi asia harmittaa alaa

Hintojen nousu ja energiakriisi ovat saaneet suomalaiset kiinnostumaan lämmitysmuodoista aiempaa enemmän.

Gebwellin varatoimitusjohtaja Petrus Monni tietää lämpöpumppualan kasvun esteet.

Lisääntynyt lämpöpumppukysyntä on täyttänyt tilauskirjat, mutta alan tulevaisuutta varjostaa huoli lämpöpumppuihin erikoistuneiden ammattilaisten riittävästä määrästä. Asia tuli ilmi maalämpö- ja kaukolämpöratkaisuja urakoivan Gebwellin tekemästä kyselytutkimuksesta.

Puhtaan lämmön tulevaisuus -tutkimuksessa nousi esille kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijoiden huoli alan osaajien riittämisestä. Tutkimuksen mukaan erilaisten hybridijärjestelmien ennustetaan yleistyvän kiinteistöjen lämmityksessä ja jäähdytyksessä tulevaisuudessa. Järjestelmien monimutkaistuessa niiden huoltoon ja asennukseen tarvitaan koko ajan enemmän osaajia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lämpöpumput käyvät kaupaksi, mutta yksi asia harmittaa alaa”

Viimeisimmät näkökulmat