Kokeile kuukausi maksutta

Puurakenteiden suunnittelijoilla on kova kysyntä

Suunnittelu mainitaan usein puukerrostalorakentamisen pullonkaulana. Alan yritykset kehittävät nyt aktiivisesti osaamistaan ja suunnitteluautomaatiota.

Turun Linnanfältti on esimerkki kokonaisesta täydennysrakennusalueesta, joka on kaavoitettu erityisesti puurakentamiseen. Tavoitteena on luoda puurakentamisen avulla historialliseen miljööseen sopiva asuinalue. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Puukerrostaloja on rakennettu Suomen mittakaavassa todella vähän, mutta puurunkoisten isojen kerrostalojen määrät ovat Foreconin mukaan viime vuosina kasvaneet. Myös kokonaisia puukerrostaloalueita on rakenteilla.

Puurakennesuunnittelun kehityspäällikkö Henri Salonen A-Insinööreiltä arvioi suurimmiksi kasvua selittäviksi ajureiksi kansalliset hiilipäästötavoitteet ja poliittisen työnnön puurakentamisen suuntaan. Suunnittelijoista ei ole hänen näkemyksensä mukaan suurta pulaa, mutta jos markkinoiden kasvu jatkuu, heitä tarvitaan lisää kaikille suunnittelualoille. Epävarmuus markkinoilla on kuitenkin viime aikoina lisääntynyt ja rakennuslupien määrät ovat kääntyneet laskuun.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puurakenteiden suunnittelijoilla on kova kysyntä”

Viimeisimmät näkökulmat