Kokeile kuukausi maksutta

Tutkimus: Toimistolla halutaan oma työhuone tai työpiste – nuoret kaipaavat ergonomiaa ja viihtyisää sisustusta

YIT:n teettämän tuoreen barometrin mukaan pääasiassa toimistolla töitä tekevät haluavat oman nimetyn työpisteet tai työhuoneen.

Toimihenkilöille saatiin palkkaratkaisu hirsitaloteollisuudessa. Kuva: Liisa Takala

Omalta työpisteeltä kaivataan hiljaisuutta ja työrauhaa, jota perustellaan useimmin paremmalla työn tehokkuudella. Vastaajista 41 prosenttia haluaa ihannetoimiston työpisteelle hyvän ilmanvaihdon ja sopivan lämpötilan.

Toimistolla työskentelevät arvostavat sitä, että tarjolla on ergonominen ja säädettävä työpiste, laadukkaat työvälineet, hyvä ilmanvaihto, sopiva lämpötila sekä lähipalveluita, ravintoloita ja kohtuuhintainen lounas. Ergonomiset työpisteet ja viihtyisä sisustus ovat tärkeitä etenkin alle 36-vuotiaille. Myös viihtyisät taukotilat ja kohtaamispaikat, joissa voi tavata muita ihmisiä houkuttavat työntekijöitä toimistoille.

Yhdeksän kymmenestä etätyötä viikoittain tekevästä haluaa jatkossa voida itse määritellä, milloin ja missä työnsä tekee. Päivittäin etätyötä tekevien osuus on pienentynyt selvästi aiemman vuoden tuloksista.

Työpaikan sijainnissa tärkeintä on, että se sijaitsee kävely- tai pyörämatkan päässä kotoa (58 % vastaajista), tai että sinne pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä (55 % vastaajista).

Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa työmatkapyöräily on selvästi lisännyt suosiotaan ja joka toinen asukas liikkuu viikoittain pyöräillen. Sähköautot ja ladattavat hybridit ovat yleistyneet nopeasti varsinkin niiden keskuudessa, joilla on yli 10 kilometrin työmatka.

Kestävät kaupunkiympäristöt -barometrin kysely on suunnattu Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun, Oulun, Jyväskylän ja Kuopion asukkaille. Nettipaneelissa oli vastaajia tänä vuonna 1074 + 348 henkeä (toimistotyötä tekevien erillisotos). Aineisto edustaa kaupunkien 18–75-vuotiasta väestöä sukupuolen ja iän mukaan. Kysely toteutettiin syys-lokakuun vaihteessa 2022 ja sen toteutti Prior Konsultointi YIT:n toimeksiannosta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimus: Toimistolla halutaan oma työhuone tai työpiste – nuoret kaipaavat ergonomiaa ja viihtyisää sisustusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat