Kokeile kuukausi maksutta

Vuokra-asukkaille on lähetetty huijausviestejä maksamattomista vuokrista – Helppo muistisääntö suojaa huijaukselta

Useat Ara-asuntojen vuokralaiset ovat saaneet huijausviestejä.

Kuuntele juttu

Useiden Kovan jäseninä olevien vuokrataloyhtiöiden asukkaat ovat saaneet viime päivinä tekstiviestejä, joissa kerrotaan asukkaan vuokran olevan maksamatta.

Kova on järjestö, joka edustaa omakustannusperiaatteella toimivia vuokrataloyhtiöitä.

Asukkaiden saamien tekstiviestien mukaan vuokranmaksun tilinumero on muuttunut tietojärjestelmäpäivityksen myötä, ja asukasta kehotetaan maksamaan vuokransa tekstiviestissä mainittuun tilinumeroon.

Joillekin asukkaille on lähetetty tekstiviestien ohella myös sähköposteja maksamatta jääneistä vuokrista, Kova kertoo tiedotteessaan.

Kyseiset tekstiviestit ja sähköpostit ovat Kovan mukaan osa laajaa huijausviestikampanjaa. Kyseiset viestit eivät siis ole kyseisen vuokrataloyhtiön lähettämiä, eikä viestissä näkyvä tilinumero kuulu kyseiselle vuokrataloyhtiölle.

Kovan mukaan on hyvä muistaa, etteivät vuokrataloyhtiöt koskaan lähetä muuttuneita maksutietoja tekstiviestitse, eikä kyseisiin huijausviesteihin tule reagoida.

Mikäli asukas saa tällaisen huijausviestin, tulee hänen olla yhteydessä omaan vuokrataloyhtiöönsä.

Jos asukas on huijausviestin saatuaan maksanut vuokran väärälle tilille, asukkaan tulee tehdä myös rikosilmoitus ja olla yhteydessä omaan pankkiinsa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuokra-asukkaille on lähetetty huijausviestejä maksamattomista vuokrista – Helppo muistisääntö suojaa huijaukselta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat