Kokeile kuukausi maksutta

Rakentajien ikämieskiekko kaipaa myös uusia tulokkaita

Rakennusalan konkareista ja sen nuorista ammattilaisista koostuvan RT-Kiekon kausi oli varsin menestyksekäs.

Seuran harrastejoukkue voitti tänä vuonna ensimmäistä kertaa oman sarjansa, ja kaudesta selvisi kunnialla myös RT-Kiekon yli viisikymppisten kiekkotaitureiden joukkue.

Kauden päätösottelut pelattiin Helsingissä Malmin jäähallissa pääsiäisen alla järjestetyssä RT Cupissa, jossa isäntäjoukkue ei tällä kertaa yltänyt mitalipeleihin. Turnausvoittajaksi nousi lopulta Lujatalo, jolle ykkössija oli lajissaan ensimmäinen.

Nelinkertainen cup-voittaja A-Insinöörit sai taipua kakkoseksi, ja kolmanneksi puristi Granlund.

RT Cupissa olivat edellä mainittujen mitalistien ja järjestäjäseura RT-Kiekon lisäksi mukana Afryn ja Kattotutkan joukkueet.

RT-Kiekon puuhamiehiin ja ”pojat yli 50 v” -joukkueeseen kuuluva Consolis Parman markkinointi- ja viestintäpäällikkö Petri Kähkönen oli kauden saldoon tyytyväinen.

”Harrastejoukkueen mestaruus on todella hieno juttu ja tuo sopivasti menestyspainetta seuraavaan kauteen. Taso on kuitenkin pääkaupunkiseudulla näissä harrastesarjoissakin jo varsin kova.”

Myös 50 vuotta täyttäneistä pelimiehistä koostuva konkariporukka taisteli kauden läpi kunnialla, vaikka ajoittain kiusana oli miehistöpula. Monilla kiekkoharrastus loppuu juuri viidenkympin tietämissä, mikä näkyy ikämiessarjojen pelaajamäärissä. Sarjatasojen puolesta lätkää voi pelata pääkaupunkiseudulla yli 70-vuotiaaksi.

”Meillä RT-Kiekossa on saatu onneksi rakennettua pelaajapolku junnupuolelta ikämiehiin. Muutama uusi vahvistus tekisi silti terää, ettei peleissä mentäisi heti hapoille. Taidot ovat tallella, mutta vauhti vaihtuu harkitumpaan ja hyvällä huumorilla höystettyyn tekemiseen.”

Ensi kaudella ikämiessarjaa saavat pelata vuonna 1974 tai sitä ennen syntyneet. RT-Kiekossa pelejä kertyy kauden mittaan parisenkymmentä. Treenit pyörivät Helsingin Nordiksella ja Hernesaaressa. Ottelut ovat Espoon Matinkylässä.

”Jos taskussa on rakennusmestarin, diplomi-insinöörin tai insinöörin paperit ja omaat junnuaikojen jääkiekkotaustaa, niin mukaan vain. Rakennusalalla vaikuttavien pelimiesten kohdalla voidaan seuran hallituksen harkinnan mukaan ehkä vähän joustaakin”, Kähkönen naurahtaa.

Rakentajateekkareiden vuonna 1986 perustamassa RT-Kiekossa on muutenkin rento meininki. Tittelit ja kravatit jätetään pukukopin ulkopuolelle ja kaukalossa jaellaan lättysyöttöjä myös uusille tulokkaille.

”Pukukoppiläppä on ihan perinteistä kiekkomiestasoa, mutta kyllä välillä puhutaan myös asiaa ja verkostoidutaan. Onpa siellä vuosien varrella tehty bisnestä, jaettu osaamista ja vihjattu pelikavereille rekrytarjouksiakin.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentajien ikämieskiekko kaipaa myös uusia tulokkaita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat