Kokeile kuukausi maksutta

Lohjalle rakennetaan kymmenen hehtaarin aurinkopuisto – asialla Helen ja Eltel

Puiston rakennustyöt on tarkoitus aloittaa loppuvuoden 2023 aikana.

Lohjan aurinkopuiston on määrä valmistua vuoden 2024 lopulla. Aurinkopaneeleita tulee noin 18 000. (Kuva: Helen)

Sähkö- ja tietoliikenneverkkojen toimittaja Eltel ja energiayritys Helen rakentavat Lohjalle aurinkopuiston, josta tulee yksi Etelä-Suomen suurimmista. Parhaimmillaan noin 10 megawattia tuottava puisto on yhtiöiden mukaan huomattava  myös Suomen mittakaavassa. Puiston pinta-ala on reilut kymmenen hehtaaria ja aurinkopaneeleita tulee noin 18 000.

Puiston rakennustyöt on tarkoitus aloittaa loppuvuoden 2023 aikana ja ne kestävät noin vuoden. Eltel vastaa kokonaisurakasta, joka pitää sisällään projektinhallinnan, sähkösuunnittelun ja urakoinnin. Kaikki aurinkopuiston tuottama energia menee suoraan sähköverkkoon ja kulutukseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lohjalle rakennetaan kymmenen hehtaarin aurinkopuisto – asialla Helen ja Eltel”

  1. Onko kyseessä peltomaa, joka näin poistuu ruoantuotannosta?

Viimeisimmät näkökulmat