Kokeile kuukausi maksutta

Infra-ala vaatii valtion hankkeisiin nopeita päätöksiä – miljoona euroa tuo toistakymmentä työpaikkaa

Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjön mukaan myös ajankohta on otollinen, sillä rakentamisen hinta on laskenut ja työvoiman tarjonta sekä suunnittelu- ja toteutuskapasiteetti parantuneet.

 

Kaikkiaan hallitus aikoo toteuttaa liki 3 miljardin euron liikenneinvestointiohjelman. Väyläinvestointeihin on luvassa 2,5 miljardia euroa ja korjausvelan kasvun hillitsemiseen 520 miljoonaa euroa. Kuva Kirri-Tikkakoski työmaalta.

Hallitusohjelmassa on useita infrahankkeita, joilla parannetaan Suomen huoltovarmuutta, turvallisuutta ja kilpailukykyä. Infra ry kuitenkin muistuttaa, että niiden aloittamispäätöksiä pitäisi tehdä jo tänä syksynä, mikäli hankkeet halutaan käyntiin tällä hallituskaudella.

Toimitusjohtaja Paavo Syrjön mukaan päätöksiä tulisi tehdä jopa ehdollisina. Näin hankkeiden suunnittelua voitaisiin jatkaa, vaikka rahoitusta vielä järjesteltäisiin.  Hänen mielestään myös ajankohta on otollinen, sillä rakentamisen hinta on laskenut ja työvoiman tarjonta sekä suunnittelu- ja toteutuskapasiteetti parantuneet.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Infra-ala vaatii valtion hankkeisiin nopeita päätöksiä – miljoona euroa tuo toistakymmentä työpaikkaa”

Viimeisimmät näkökulmat