Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n barometri: Reilu kolmannes ei ole kiinnostunut hankkimaan tietoa asumisen hiilijalanjäljestä

Monella kaupunkilaisella huoli ilmastonmuutoksesta vaikuttaa jo kodin valintoihin.

Ympäristötietoisuus vaikuttaa jo asumisen valintoihin. Kuvituskuva: Kastelli-talot

YIT:n teettämän barometrin mukaan 50 prosenttia suurten kaupunkien asukkaista pitää itsensä ajan tasalla asumisen hiilijalanjäljestä ja tekee jatkuvasti ympäristötekoja hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Reilu kolmannes vastaajista ei ole itse kiinnostunut hankkimaan tietoa aiheesta, mutta toivoo saavansa vinkkejä ja opastusta käytännön tekoihin. Reilu kymmenesosa ei ole lainkaan kiinnostunut aiheesta.

Huoli ilmastonmuutoksesta vaikuttaa monilla kaupunkilaisilla jo kodin valintoihin. Esimerkiksi noin puolet vastaajista suosii yhteissaunoja, haluaa talon lämmitysmuodon olevan mahdollisimman vähäpäästöinen ja kannattaa sähköautojen latauspisteiden rakentamista taloyhtiöönsä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n barometri: Reilu kolmannes ei ole kiinnostunut hankkimaan tietoa asumisen hiilijalanjäljestä”

Viimeisimmät näkökulmat