Kokeile kuukausi maksutta

Ympäristöneuvos Maarit Haakanalle huomionosoitus Rakennusten energiaseminaarissa

Pro Energia -palkinto annettiin ympäristöneuvos Maarit Haakanalle 31.10.2023 järjestetyssä Rakennusten energiaseminaarissa Helsingissä.

Ympäristöneuvos Maarit Haakana vastaanottaa Pro Energia -palkinnon professori Risto Kososelta Rakennusten energiaseminaarissa Pikku-Finlandiassa.

Pro Energia -palkinto myönnetään tunnustuksena poikkeuksellisen omistautuneesta ja merkittävästä työstä energiatehokkuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä. Pro Energia -palkinto jaettiin nyt ensimmäisen kerran, ja sen myönsi Finvac ry.

Diplomi-insinööri Maarit Haakana on toiminut ympäristöneuvoksena ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osastolla vuodesta 2000 lähtien. Haakana oli vuosia rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallinen yhdyshenkilö, ja hän koordinoi direktiivin toimeenpanoa.

”Maarit Haakana on ollut keskeinen vaikuttaja suomalaisten rakennusten energiatehokkuuden parantamisessa. Kehitystyö on vaatinut poikkeuksellista sitoutumista ja yhteistyötä niin suomalaisten sidosryhmien kuin myös Euroopan komission kanssa”, sanoo FINVAC ry:n puheenjohtaja, professori Risto Kosonen.

”Tehdyn työn tulokset näkyvät Suomen rakennuskannassa nyt ja myös seuraavien vuosikymmenien aikana. Tällä kaikella työllä on suuri merkitys kestävän kehityksen edistämisessä.”

”On suuri kunnia olla ensimmäisen Pro Energia -palkinnon saaja. Tunnustus yli kahdenkymmenen vuoden aikana tehdystä työstä lämmittää suuresti”, toteaa Haakana.

”Olen kiitollinen hyvästä yhteistyöstä alan toimijoiden kanssa näinä vuosina. Hyvää yhteistyötä tarvitaan jatkossakin, jotta varmistamme Suomen rakennusten energiatehokkuuden paranemisen edelleen.”

Finvac on yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii Suomen LVI-Liitto SuLVIn, VVS Föreningen i Finland rf:n, LIVIn ja Sisäilmayhdistyksen yhteistyöelimenä päätehtävänään jäsenyhteisöjensä keskinäisen yhteistyön edistäminen ja kansainvälisten yhteyksien hoitaminen sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan edistäminen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympäristöneuvos Maarit Haakanalle huomionosoitus Rakennusten energiaseminaarissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat