Kokeile kuukausi maksutta

Aleksi Randell puhuu jo lähivuosien asuntopulasta – ”Vuositasolla olisi tarve 30 000 – 35 000 uudelle asunnolle”

Rakentamisessa ollaan yli 10 prosenttia alemmalla tasolla kuin vuosi sitten.

Aleksi Randell toimii myös Kira-foorumin johtoryhmän puheenjohtajana.

RIA-lehdessä julkaistussa Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajan Aleksi Randellin haastattelussa tuodaan esiin lähivuosien uhkia.

Randell toteaa lehdessä, että monet tuntuvat virheellisesti vertaavan alan tilannetta suoraan muuhun talouteen, jossa lasku on ollut vähäisempää. Rakentamisessa ollaan jo yli 10 prosenttia alemmalla tasolla kuin vuosi sitten. Ero muuhun talouteen on siis poikkeuksellisen suuri.

”Alan liiketoiminnan logiikka, syklisyys ja pitkäjänteisyys sekä ketjuun moninaisesti vaikuttavat tekijät eivät välttämättä avaudu helposti talouden osaavillekaan ennustajille tai päättäjille. Sekin on syytä muistaa, että rakentamiseen ja asuntomarkkinoihin liittyvät ongelmat ovat usein varsin pitkäkestoisia”, Randell sanoo RIA-lehdessä.

Randell muistuttaa artikkelissa VTT:n selvityksestä.

”Esimerkiksi VTT:n asuntotarveselvitys osoittaa, että muuttoliikkeen ja kaupunkien kasvun vuoksi vuositasolla olisi tarve noin 30 000–35 000 uudelle asunnolle. Näihin lukemiin on päästy vasta muutaman viime vuoden aikana. Jos tänä vuonna aloitukset jäävät esimerkiksi 16 000–18 000 asuntoon, jäämme merkittävästi tavoitetason alapuolelle. Ja tästä on seurauksena asuntopula kasvukeskuksiin jo lähivuosien aikana.”

Vapaarahoitteisen asuntorakentamisen ottaessa nyt happea, asettaa Randell toivonsa valtion tukeman vuokra-asuntotuotannon varaan.

Koko haastattelu on luettavissa RIA:n sivuilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aleksi Randell puhuu jo lähivuosien asuntopulasta – ”Vuositasolla olisi tarve 30 000 – 35 000 uudelle asunnolle””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat