Kokeile kuukausi maksutta

Kolille halutaan rakentaa uusi lomakylä ja kansallis­maisemaan on tulossa särö, sanovat luonnon­suojelijat – S-ryhmä puolustautuu

Lieksan kaupunki ja Pohjois-Karjalan osuuskauppa haluaisivat Loma-Kolin entisten laskettelu­rinteiden tilalle loma-asuntoja ja hotellin.

Koli-Ahmovaaran osayleiskaavaluonnos ottaa kantaa alueen rakentamiseen tulevaisuudessa. Kuvassa keskellä Pieliseen kurottava Purnuniemi, joka on yksi kaavan kohteista. Kuva Jukka Gröndahl / HS

Kolin kansallismaiseman yhteyteen, Loma-Kolin Rintasen­vaaraan suunnitellaan laajaa kaavamuutosta. Muutos mahdollistaisi muun muassa hotellin ja muiden rakennusten rakentamisen matkailu- ja virkistyskäyttöön. Kyse on alueesta, jossa on aiemmin toiminut Loma-Kolin laskettelu­keskus. Rinteet suljettiin vuonna 2016. Lieksan kaupunki ja Pohjois-Karjalan osuuskauppa (PKO) haluaisivat kehittää Loma-Kolin entisten rinteiden tilalle matkailu- ja virkistyspalveluja.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kolille halutaan rakentaa uusi lomakylä ja kansallis­maisemaan on tulossa särö, sanovat luonnon­suojelijat – S-ryhmä puolustautuu”

Viimeisimmät näkökulmat