Kokeile kuukausi maksutta

Raksa-Studiossa puhutaan asiat halki

Tietoa kirjoittajasta Anne Korhonen
Toimituspäällikkö, anne.korhonen@sanoma.com, Twitter: @KorhonenAnne
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Tämähän meni yllättävän positiivisessa hengessä. Tuntuu hyvältä kuulla, että samojen asioiden äärellä me kaikki lopulta olemme ja että rakennusalalla olevat ongelmat ovat yhteisiä, totesivat Lehto-konsernin toimitusjohtaja Juuso Hietanen ja arkkitehti, asumisen asiantuntija Sanna Meriläinen Rakennuslehden verkkosivujen uuden keskusteluohjelman lopuksi.

Katso Rakennuslehden uusi keskusteluohjelma: Mikä asuntorakentamisen tila on Suomessa?

Olemme perustaneet Rakennuslehdelle Raksa-Studion, jossa aloitimme tällä viikolla Asiat halki -keskusteluohjelman. Asiat halki on debatti, jossa käsitellään rakennusalan ajankohtaisia aiheita. Päivänpolttaviin aiheisiin pureudutaan kahden keskustelemaan kutsutun vieraan, ”taisteluparin”, voimin. Sarjan ensimmäisessä debatissa keskusteltiin siitä, millaisia asuntoja Suomeen pitäisi rakentaa. Kuka määrää sen, millaisia asuntoja rakennetaan? Millaista on hyvä asuntosuunnittelu? Miksi rakennetaan pieniä asuntoja? Mikä niissä neliöissä oikein maksaa? Asuntosuunnittelu ja -rakentaminen herättää julkisuudessa kiivastakin keskustelua, ja siinä on ollut mukana myös vahva syyttelyn leima.

Asiat halki -ohjelmaformaatilla pyrimme edistämään alan keskustelukulttuuria. Haemme keskustelussa erilaisia sekä täysin vastakkaisiakin näkökulmia. Keskustelussa ollaan aidosti eri mieltä, mutta kunnioitetaan eri mieltä olevia ja heidän näkemyksiään.

Asumisen keskustelussa Hietanen ja Meriläinen haastoivat toisiaan, olivat monista asioista eri mieltä, mutta lopulta hämmästyivät, kuinka monessa kohtaa väittelyn kautta he kuitenkin löysivät yhteistä maaperää, jossa edetä. Molemmat peräänkuuluttivat yhteistyötä eri toimijoiden kesken ja uusien ratkaisujen hakemista. Asuntorakentamisen yleinen keskustelu on molemmista turhauttavaa. Nyt uudenlaisia ratkaisuja etsivien esteiksi nousevat nykylainsäädäntömme ja kaavoitusmääräykset. Aina syyllinen on jossakin muualla.

Seuraavaksi Raksa-Studiossa onkin luontevaa jatkaa keskustelua rakennusalan sääntelystä. Ensi viikolla vastakkain asettuvat Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti ja ympäristöministeriön hallitusneuvos Kirsi Martinkauppi.

Tervetuloa seuraamaan keskustelua verkkosivuillemme!

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Raksa-Studiossa puhutaan asiat halki”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat