Kokeile kuukausi maksutta

Television kaukosäädin ohjaa talotekniikkaa

Kodin lämmitystä, ilmanvaihtoa ja sähkönkäyttöä voi ohjata nyt kotisohvalta käsin.

Kodin lämmitystä, ilmanvaihtoa ja sähkönkäyttöä voi ohjata nyt kotisohvalta käsin.
Kuuntele juttu

Leppävirtalainen maalämpöjärjestelmien toimittaja Gebwell Oy ja LVI-automaatiojärjestelmiin erikoistunut merijärveläinen Team-Control Oy ovat kehittäneet digiboksiin asennettavan talotekniikan ohjausjärjestelmän.

”Halusimme luoda helppokäyttöisen ja helposti saavutettavan käyttöliittymän. Digiboksin kautta käytettävä Kotikanava on päivittäisten askareiden äärellä, omassa televisiossa. Kynnys sen käyttämiseen on alhainen, koska käyttöliittymä on erittäin helppotajuinen ja pelkistetty”, Gebwell Oy:n toimitusjohtaja Hannu Väänänen kuvailee.

Gebwell Kotikanava on digitelevision hyötysovelluksena ensimmäinen laatuaan. Käyttöliittymä asennetaan Topfieldin digiboksiin, jonka välityksellä ohjataan maalämpöpumpun, ilmanvaihtokojeen sekä sähkökeskuksen toimintoja. Jokaiseen laitteeseen on asennettu Team-Controlin valmistama säädin.

Väänäsen mukaan jatkossa on tarjolla varmasti muitakin vaihtoehtoja, mutta nykyinen sovellus pakataan edellä mainittuun kojeeseen. Myös ohjattavia toimintoja on jatkossa saatavilla lisää, mutta tässä vaiheessa on keskitytty olennaisimpiin ja eniten huolta aiheuttaviin toimintoihin.

”Ihmiset eivät halua käydä pannuhuoneissa katsomassa, kuinka jokin laite toimii tai toimiiko ylipäätään. Näin toteutettuna asukas voi päivittäin seurata laitteiston toimintaa ja kynnys säätöjen muuttamiseen on matala, jos tarvetta ilmenee ja pahoja virheitä on mahdoton tehdä. Myös hälytykset näkyvät televisioruudulla.”

Täydellisin ratkaisu tämänhetkisestä Kotikanavasta koostuu Tiimi-säätimellä varustetusta maalämpöpumpusta (Gebwell Oy), ilmanvaihtokoneesta (Iloxair Oy) ja sähköjen ohjauskeskuksesta (Team-Control Oy) sekä Topfieldin kovalevyllä varustetusta digiboksista. Yhdessä ne tuovat kodin kämmenelle, omaan televisioon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Television kaukosäädin ohjaa talotekniikkaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat