Kokeile kuukausi maksutta

Kansainvälinen yritys suunnittelee suurta merituulipuistoa Korsnäsin edustalle

Saksalaisomisteinen, kansainvälinen WPD-yhtiö selvittää mahdollisuutta rakentaa suuri merituulipuisto Korsnäsin edustalle Vaasan eteläpuolelle. Alueelle mahtuisi 100-120 tuulivoimalaitosta, joiden kokonaisteho olisi 500-600 megawattia.

Saksalaisomisteinen, kansainvälinen WPD-yhtiö selvittää mahdollisuutta rakentaa suuri merituulipuisto Korsnäsin edustalle Vaasan eteläpuolelle. Alueelle mahtuisi 100-120 tuulivoimalaitosta, joiden kokonaisteho olisi 500-600 megawattia.

Hankkeesta ollaan käynnistämässä ympäristövaikutusten arviointia, kertoo WPD Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Holttinen. Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan 2012 ja ensimmäiset tuulivoimalat voisivat olla toiminnassa vuotta myöhemmin.

Kyseessä on Suomen oloissa suuren kokoluokan hanke. Suomen koko yhteenlaskettu tuulivoimakapasiteetti on tätä nykyä alle 100 megawattia, muistuttaa Holttinen. Korsnäsiin kaavaillun tuulipuiston arvioitu tuotanto olisi vuodessa noin kaksi terawattituntia, mikä vastaa yli kahta prosenttia Suomen kokonaissähköntarpeesta.

Merituulipuisto on tarkoitus rakentaa Korsnäsin edustalle 10-15 kilometrin etäisyydelle rannikosta. Valmisteilla olevassa Pohjanmaan maakuntakaavassa on esitetty sopivia sijoituspaikkoja tuulivoimapuistoille, ja Korsnäsin edusta on yksi näistä paikoista.

Kansainvälinen WPD kehittää ja rakentaa tuulipuistoja ympäri maailmaa. Konsernilla on tätä nykyä toimintaa yli kymmenessä maassa.

Yritys kehittää parhaillaan merituulivoimaprojekteja yli 5 000 megawatin edestä. Sillä on muun muassa kehitteillä kolme suurta merituulivoimahanketta Perämerellä Ruotsin merialueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansainvälinen yritys suunnittelee suurta merituulipuistoa Korsnäsin edustalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat