Kokeile kuukausi maksutta

Matti Vanhanen muurasi Tokmannin Mäntsälän logistiikkakeskuksen peruskiven

Pääministeri Matti Vanhanen on tänään muurannut peruskiven Tokmanni-konsernille Mäntsälän Kapulin alueelle rakennettavaan logistiikka- ja hallintokeskukseen.

Pääministeri Matti Vanhanen on tänään muurannut peruskiven Tokmanni-konsernille Mäntsälän Kapulin alueelle rakennettavaan logistiikka- ja hallintokeskukseen.
Kuuntele juttu

Keskuksesta tulee suurin yhdellä kerralla rakennettu logistiikkakiinteistö Suomessa. Ensimmäisen vaiheen pinta-ala on noin 74 400 neliötä, josta toimistotilojen osuus on noin 6 200 neliötä ja loput logistiikkatilaa. Tilat valmistuvat vaiheittain ensi keväänä siten, että ensimmäinen osa voidaan ottaa käyttöön helmi-maaliskuussa. Tiloihin tulee alkuvaiheessa noin 250-300 työntekijää.

Tokmannin konserni-johtajan Kyösti Kakkosen mukaan yhtiö tulee keskittämään kaikki sen varastoissa ympäri Suomea sijaitsevat logistiikkatoiminnat uuteen keskukseen. Tällöin keskuksen tulee sijaita maantieteellisesti logistiikkapalveluiden kannalta optimaalisessa paikassa. Kakkonen sanoo, että keskus päätettiin rakentaa Mäntsälään juuri sen erinomaisen logistisen sijainnin vuoksi.

Keskuksen kvr-rakentajana ja pääurakoitsijana toimii Palmberg-konserniin kuuluva Oka Oy. Pääsuunnittelija on Nova Group -konserniin kuuluva VG-Group Oy ja rakennuttaja Tokmanni-konsernin tytäryhtiö Mäntsälän Logistiikkakeskus Oy.

Alueelle on mahdollista toteuttaa vielä toisena vaiheena 38 000 neliön lisäosuus, joka voidaan kytkeä kiinni ensimmäiseen vaiheeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Matti Vanhanen muurasi Tokmannin Mäntsälän logistiikkakeskuksen peruskiven”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat