Kokeile kuukausi maksutta

Sahat huolestuneita raakapuun saannista

Suomen Sahat ry on huolestunut sahojen toimintaedellytyksistä raaka-aineen osalta keskipitkällä aikavälillä, kun edes nykyiset korkeat kantohinnat eivät ole tuoneet riittävästi raakapuuta markkinoille. Venäjän puutullit vaikeuttavat sahojen tilannetta vielä lisää.

Suomen Sahat ry on huolestunut sahojen toimintaedellytyksistä raaka-aineen osalta keskipitkällä aikavälillä, kun edes nykyiset korkeat kantohinnat eivät ole tuoneet riittävästi raakapuuta markkinoille. Venäjän puutullit vaikeuttavat sahojen tilannetta vielä lisää.

Yhdistyksen mukaan sahatavaroiden myönteinen hintakehitys on jatkunut edelleen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä, mutta sahatavaran hinnat ovat vasta nyt saavuttaneet rakennuskustannusindeksin mukaisen kehityskäyrän.

Toisaalta ensimmäisiä merkkejä hintojen nousun taittumisesta on jo saatu ja sahatavaran hintojen nousun kanssa samaa vauhtia noussut raakapuun hinta on leikannut suurimman osan saavutetusta hyödystä. Raakapuun hinnannousun ohella myös sähkön ja polttoaineiden hinnannousut ovat lisänneet sahojen kustannuksia.

Suomen Sahat kaipaa Suomen hallitukselta myös konkreettisia toimenpiteitä sahateollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi, vaikka yhdistys onkin pannut merkille hallitusohjelman myönteisen kannanoton asiaan. Tällaisia toimia olisivat esimerkiksi tuet energiainvestointeihin ja kansainvälistymiseen. Lisäksi yhdistys näkee, että sivutuotteiden hinnoittelun saaminen kilpailukykyiseksi edistäisi sahojen taloutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sahat huolestuneita raakapuun saannista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat