Kokeile kuukausi maksutta

Skanska toteuttaa 18 miljoonan euron sairaalalaajennuksen Joensuussa

Skanska Talonrakennus Oy on sopinut Joensuun Niinivaarassa sijaitsevan Pohjois-Karjalan keskussairaalan laajennuksesta. Rakennuskustannusindeksiin sidottu kokonaiskustannusarvio hankkeelle on noin 18 miljoonaa euroa.

Skanska Talonrakennus Oy on sopinut Joensuun Niinivaarassa sijaitsevan Pohjois-Karjalan keskussairaalan laajennuksesta. Rakennuskustannusindeksiin sidottu kokonaiskustannusarvio hankkeelle on noin 18 miljoonaa euroa.

Sairaalan uuden K-rakennuksen rakennustyöt ovat jo alkaneet huhtikuussa, ja ne saadaan päätökseen ensi vuoden joulukuussa. Noin 6 540 neliömetrin kokoiseen laajennusosaan tulee syöpäsairauksien, sisätautien ja plastiikkakirurgian vuodeosastoja sekä syöpäsairauksien poliklinikkatiloja.

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän Caretek-kiinteistöliikelaitoksen projektijohtaja Kari Jumppasen mukaan uudisrakennus toteutetaan neuvottelu-urakkana, mikä antoi Skanskalle tilaisuuden laatia ehdotuksen taloudellisemmasta ratkaisusta kuin Caretekissa oli ajateltu.

”Rakennusalan markkinatilanne on tällä hetkellä erittäin vahva ja kysyntä kova, mutta Skanskan rehti suhtautuminen teki mahdolliseksi sen, että hanke voidaan toteuttaa kohtuuhintaisena”, Jumppanen toteaa.

Pohjois-Karjalan keskussairaalaa on laajennettu useaan kertaan sen jälkeen, kun sairaalan ensimmäinen rakennus pystytettiin vuonna 1952. Skanska rakensi myös tuoreimman laajennusosan, joka valmistui joulukuussa 2003.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska toteuttaa 18 miljoonan euron sairaalalaajennuksen Joensuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat