Kokeile kuukausi maksutta

UPM:n Kaukaan tehdasalueelle uusi 244 miljoonan euron voimalaitos

UPM-Kymmene Oyj, Pohjolan Voima Oy ja Lappeenrannan Energia Oy ovat sopineet investoivansa yhteensä 244 miljoonaa euroa yhteisvoimalaitoksen rakentamiseen UPM:n Kaukaan tehdasalueelle. Laitoksen odotetaan käynnistyvän keväällä 2010.

UPM-Kymmene Oyj, Pohjolan Voima Oy ja Lappeenrannan Energia Oy ovat sopineet investoivansa yhteensä 244 miljoonaa euroa yhteisvoimalaitoksen rakentamiseen UPM:n Kaukaan tehdasalueelle. Laitoksen odotetaan käynnistyvän keväällä 2010.

Puunkuorta, metsäenergiapuuta sekä turvetta polttoaineenaan käyttävä laitos tuottaa prosessihöyryä ja sähköä Kaukaan tehtaille sekä sähköä ja kaukolämpöä Lappeenrannan Energialle. Laitoksen lämpöteho on noin 385 megawattituntia.

Hankkeen toteuttajana on Kaukaan Voima Oy, josta Pohjolan Voiman omistusosuus on 54 prosenttia ja Lappeenrannan Energian 46 prosenttia. UPM puolestaan omistaa Pohjolan Voimasta 42 prosenttia.
 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “UPM:n Kaukaan tehdasalueelle uusi 244 miljoonan euron voimalaitos”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat