NCC rakentaa Keskimaa Osuuskunnalle Kodin Terran ja ABC-liikennemyymälän Palokkaan

Keskimaa Osuuskunta on ostanut 3,5 miljoonalla eurolla Jyväskylän maalaiskunnalta Palokan alueella nelostien itäpuolella sijaitsevan Alvajärven rannan läheisyydessä sijaitsevan tontin. Keskimaa rakennuttaa tontille rakentamisen ja sisustamisen tavaratalo Kodin Terran sekä ABC-liikennemyymälän. Hankkeen kokonaiskustannusten on arvioitu ylittävän 20 miljoonaa euroa.

Keskimaa Osuuskunta on ostanut 3,5 miljoonalla eurolla Jyväskylän maalaiskunnalta Palokan alueella nelostien itäpuolella sijaitsevan Alvajärven rannan läheisyydessä sijaitsevan tontin. Keskimaa rakennuttaa tontille rakentamisen ja sisustamisen tavaratalo Kodin Terran sekä ABC-liikennemyymälän. Hankkeen kokonaiskustannusten on arvioitu ylittävän 20 miljoonaa euroa.

Kohteen toteuttajaksi on valittu NCC Rakennus Oy, joka toteuttaa kohteen niin sanottuna KVR-urakkana. Näin ollen urakoitsija vastaa arkkitehti-, rakenne- ja lvisa-suunnittelusta sekä hankkeen varsinaisesta toteutuksesta.

Rakennustyöt käynnistyvät heinäkuussa hulevesiputkilinjan rakentamisella. Elokuussa alkavat maansiirtotyöt, jotka valmistuvat pääosin syyskauden aikana. Pihojen rakentaminen on erittäin vaativaa, koska pehmeitä pohjaolosuhteita joudutaan vahvistamaan esimerkiksi stabiloimalla maakerroksia. Varsinaiset rakennustyöt aloitetaan välittömästi maansiirtotöiden valmistuttua.

Kodin Terran sekä ABC-liikennemyymälän on määrä valmistua alkuvuonna 2009. Kodin Terran bruttoala on noin 16 000 neliötä. ABC Palokka on kokonaisalaltaan reilut 2 300 neliötä.

Rakentamisvaiheen työllistävä vaikutus on noin 150-200 henkilötyövuotta. Investointi on yksi Keski-Suomen suurimmista rakennushankkeista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Keskimaa Osuuskunnalle Kodin Terran ja ABC-liikennemyymälän Palokkaan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi