Rakennus Wareco toteuttaa Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen peruskorjauksen

Rakennus Oy Wareco peruskorjaa Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen Otaniemessä Espoossa. Peruskorjauksessa uusitaan ja nykyaikaistetaan muun muassa talotekniikka ja viemäriputket vuosina 1965 ja 1975 valmistuneisiin päärakennukseen ja sen laajennusosaan.

Rakennus Oy Wareco peruskorjaa Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen Otaniemessä Espoossa. Peruskorjauksessa uusitaan ja nykyaikaistetaan muun muassa talotekniikka ja viemäriputket vuosina 1965 ja 1975 valmistuneisiin päärakennukseen ja sen laajennusosaan.

Alvar Aallon suunnitteleman päärakennuksen talotekniikkaa uusitaan muun muassa viemäreiden, ilmanvaihdon ja sähköjärjestelmien osalta. Peruskorjaus on tarpeen alkuperäisen talotekniikan huonokuntoisuuden ja puutteellisuuden vuoksi. Suunnittelussa on pyritty siihen, että muutostyöt ja uudet LVIS-asennukset jäävät mahdollisimman huomaamattomiksi. Vanhat kalusteet, valaisimet, kattomateriaalit ja osa vesikalusteista palautetaan korjattuina takaisin alkuperäisille paikoilleen.

Päärakennuksen peruskorjauksen ensimmäinen vaihe valmistuu joulukuussa ennen TKK:n juhlavuoden alkua. Ensi vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun silloinen Polyteknillinen Opisto muutettiin yliopistotasoiseksi Suomen Teknilliseksi Korkeakouluksi. Korjaustöitä jatketaan uudelleen vuonna 2009.

Rakennus Warecon työpäällikkö Heikki Teerikoski painottaa sitä, että peruskorjauksessa on tärkeää kunnioittaa Alvar Aallon työtä ja rakennuksen henkeä. Haasteena on talotekniikan nykyaikaistaminen alkuperäisiä rakenteita muuttamatta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennus Wareco toteuttaa Teknillisen korkeakoulun päärakennuksen peruskorjauksen”

Vastaa