Rakennuslupien kuutiomäärissä 40 prosentin kasvu toukokuussa

Rakennuslupia myönnettiin toukokuussa yhteensä 6,4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Asuntojen rakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kappalemäärä pysyi kuitenkin vuotta aiemmalla tasolla. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Rakennuslupia myönnettiin toukokuussa yhteensä 6,4 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 40 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Asuntojen rakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kappalemäärä pysyi kuitenkin vuotta aiemmalla tasolla. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärä oli toukokuussa yli 2 miljoonaa, jossa oli kasvua 170 prosenttia vuoden takaisesta. Liike- ja toimistorakennuksille lupia myönnettiin reilut 1,1 miljoonaa kuutiometriä, joka oli neljänneksen edellisvuotista enemmän. Toukokuussa rakennusluvan sai lähes 3 476 uutta asuntoa, mikä on saman verran kuin vuotta aiemmin.

Kuluvan vuoden tammi-toukokuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia 23,6 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 24 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Kuutiomäärät kasvoivat kaikissa rakennustyypeissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärissä 40 prosentin kasvu toukokuussa”

Jätä kommentti