Kokeile kuukausi maksutta

SRV:n tulos notkahti 9,0 miljoonaan euroon tammi-kesäkuussa

SRV-konsernin tulos hiipui hieman tammi-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Liikevaihdon kasvaessa SRV:n liikevoittomarginaali kutistui. Tosin vertailujakson liikevaihto- ja tuloslukuja kaunisti Kampin toimistotalojen ja kauppakeskuksen myynti. Konsernin tilauskanta kasvoi hulppeat 68,4 prosenttia.

SRV-konsernin tulos hiipui hieman tammi-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Liikevaihdon kasvaessa SRV:n liikevoittomarginaali kutistui. Tosin vertailujakson liikevaihto- ja tuloslukuja kaunisti Kampin toimistotalojen ja kauppakeskuksen myynti. Konsernin tilauskanta kasvoi hulppeat 68,4 prosenttia.

image

SRV-konserni H1 2007/H1 2006

  • Liikevaihto milj. euroa 261,3/228,5
  • Liikevoitto % 4,0/5,2
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 9,0/9,4
  • Omavaraisuusaste % 59,4/32,5  
  • Tase milj. euroa 350,1/198,0
  • Tilauskanta  milj. euroa 517,4/307,3 
  • Henkilöstö (keskimäärin) 744/624

Toimitilaliiketoiminnan liikevaihto supistui 151,6 miljoonaan euroon 157,0 miljoonasta ja liikevoitto 6,5 miljoonaan euroon 13,7 miljoonasta. Viime vuoden vertailujakson liikevaihdosta noin 60 prosenttia muodostui Kampin toimistotalojen ja kauppakeskuksen myynnistä. Kampin osuus liiketoiminnan projektien katteesta oli noin 70 prosenttia vertailujaksolla, millä oli huomattava vaikutus myös liikevoittoon. Toimitilaliiketoiminnan tilauskanta kasvoi 137,9 prosenttia 323,4 miljoonaan euroon.

Asunto- ja alueliiketoiminnan liikevaihto kasvoi 84,0 miljoonaan euroon 59,2 miljoonasta ja liikevoitto 4,8 miljoonaan euroon 0,1 miljoonasta. Sen sijaan tilauskanta supistui 129,7 miljoonaan euroon 147,9 miljoonasta. SRV myi katsauskaudella 186 omaperusteista asuntoa, kun lukema oli vuotta aiemmin 209 asuntoa. Uusia omaperusteisia asuntoja käynnistettiin 177 kappaletta ja katsauskauden lopussa myynnissä oli 282 asuntoa.

SRV kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 25,9 miljoonaan euroon 18,5 miljoonasta ja liiketulos kääntyi 0,9 miljoonaa euroa voitolliseksi, kun se oli vielä vuotta aiemmin 2,2 miljoonaa euroa tappiollista. Tilauskanta kasvoi 64,4 miljoonaan euroon 23,5 miljoonasta. Kansainvälisen liiketoiminnan osuus SRV:n liiketoiminnasta kasvoi 10 prosenttiin, kun se oli vuotta aiemmin 8 prosenttia.

Rakentamisen ja kiinteistömarkkinoiden suhdanteen odotetaan säilyvän hyvänä. Toimitila- ja liikerakentamisen markkinan ennakoidaan säilyvän vahvana. Sen sijaan asuntojen myyntiajat ovat pidentyneet ja asuntojen hintojen nousu on tasaantunut erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella. Venäjällä rakentamisen määrän arvioidaan kasvavan, mutta kustannustason nousu ja ammattitaitoisen henkilöstön pula asettavat haasteita toiminnalle.

Tilauskannan kasvu tarjoaa hyvän perustan SRV:n liikevaihdon ja tuloksen kehitykselle. Toimitilaliiketoiminnan ja asuntoliiketoiminnan loppuvuoden liikevoiton odotetaan ylittävän alkuvuoden tuloksen. Kansainvälisen liiketoiminnan liikevoittoon vaikuttaa omaperusteisten kohteiden myyntien ajoitus. Konsernin liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan ylittävän edellisen vuoden tason.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV:n tulos notkahti 9,0 miljoonaan euroon tammi-kesäkuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat