Kokeile kuukausi maksutta

Pohjanmaan Konepajan ja Lakomen innovaatio palkittiin rakennusmessuilla Pietarissa

Pohjanmaan Konepaja Oy:n ja Lakome Oy:n yhteinen innovaatio ”Pokostore system” palkittiin Baltic Build -rakennusmessuilla viime viikolla Pietarissa. Yhtiöiden kehittämä kehävarastoperiaatteella toimiva täysin automatisoitu pysäköintitalo voitti teknillisten rakenteiden (engineering structure) kategorian messujen ”Innovation 2007” -kilpailussa.

Pohjanmaan Konepaja Oy:n ja Lakome Oy:n yhteinen innovaatio "Pokostore system" palkittiin Baltic Build -rakennusmessuilla viime viikolla Pietarissa. Yhtiöiden kehittämä kehävarastoperiaatteella toimiva täysin automatisoitu pysäköintitalo voitti teknillisten rakenteiden (engineering structure) kategorian messujen "Innovation 2007" -kilpailussa.

Uudessa pysäköintitaloinnovaatiossa auto ajetaan jonkun sisääntulopaikan eteen, jonka jälkeen tietokoneohjattu siirtojärjestelmä paikoittaa auton talon sisään automaattisesti hissin avulla. Laite määrittää auton mitat ja massan, jotta talon tilat voidaan hyödyntää optimaalisesti. Hissi liikkuu talon sisällä sekä vertikaalisesti että horisontaalisesti.

Innovaatio mahdollistaa tontin pinta-alan tehokkaamman käytön. Talo voidaan myös rakentaa yhtä hyvin maan alle kuin sen päälle. Lisäksi innovaatio vähentää päästöjä ympäristöön, koska auton moottori on koko paikoitustapahtuman ajan sammutettuna.

Pokostore-automaattivarasto soveltuu autojen ohella myös muiden tuotteiden varastointiin. Tällaisia ovat esimerkiksi elintarvikkeet, lääkkeet tai elektroniikka.

Baltic Build -messut ovat Venäjän toiseksi suurimmat rakennusalan messut. Viime vuonna messuille osallistui 723 yritystä ja siellä kävi 28 240 rakennusalan ammattilaista. Messujen innovaatiokilpailussa oli tänä vuonna 10 kategoriaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pohjanmaan Konepajan ja Lakomen innovaatio palkittiin rakennusmessuilla Pietarissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat