Hämeenlinnan kirkko ja toripuisto valittu tämän vuoden ympäristörakenteeksi

Vuoden 2007 Ympäristörakenne -kilpailun voittajaksi on valittu Hämeenlinnan kirkko ja toripuisto. Kunniamaininnan kilpailussa saivat Keravan Keskuspuisto ja Otto-Iivari Meurmanin puisto Helsingissä. Betonikeskuksen ja Puutarhaliiton järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin eilen Hämeenlinnassa.

Vuoden 2007 Ympäristörakenne -kilpailun voittajaksi on valittu Hämeenlinnan kirkko ja toripuisto. Kunniamaininnan kilpailussa saivat Keravan Keskuspuisto ja Otto-Iivari Meurmanin puisto Helsingissä. Betonikeskuksen ja Puutarhaliiton järjestämän kilpailun tulokset julkistettiin eilen Hämeenlinnassa.

image

Hämeenlinnan kirkon ympäristön ja toripuiston palauttaminen alkuperäiseen asuunsa on tuomariston mielestä onnistunut erinomaisesti. Kohteen historiallinen tausta on asettanut toteutukselle tiukat rajoitukset, mutta kohteesta on onnistuttu saamaan arvokkaalla tavalla tämän päivän vaatimusten mukainen.

Kohteen suunnittelu on selkeää. Materiaalivalinnoissa on oltu johdonmukaisia ja kohteen rakennustekninen toteutus on hyvin korkeatasoinen. Kohteeseen on valittu uudet, siihen erinomaisesti sopivat valaisimet, jäteastiat ja penkit. Puiston kaiteet ja suoja-aidat on puolestaan toteutettu vanhojen mallien mukaisesti. Puiston vanhat sivupaviljongit tuovat kohteeseen eloa ja ne on otettu luontevaksi osaksi kokonaisuutta uudelleen linjattujen kivituhkapintaisten käytävien ansiosta.

Kilpailussa myönnettiin kunniakirjat palkittujen kohteiden rakennuttajille sekä suunnittelussa ja toteutuksessa keskeisimmin mukana olleille tahoille. Voittajakohteen kunniakirjat saivat Hämeenlinnan kaupungin tekniikka ja ympäristöosaston luonnonhoitotoimisto, Hämeenlinnan Vanajan seurakunta, Ramboll Finland Oy, Destia Hämeen palveluyksikkö ja Vankeinhoitolaitoksen Etelä-Suomen aluevankilan Vanajan vankila. 

Keravan Keskuspuiston osalta kunniakirjalla palkittiin Keravan Kaupunkitekniikka ja Destia Päällyste- ja ympäristöpalvelut -yksikkö. Otto-Iivari Meurmanin puiston kunniakirjat saivat Helsingin kaupungin rakennusviraston katu- ja puistoyksikkö, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy sekä Helsingin kaupungin rakennusviraston ympäristötuotanto-osaston pohjoinen viheryksikkö.

Vuoden Ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hämeenlinnan kirkko ja toripuisto valittu tämän vuoden ympäristörakenteeksi”

Jätä kommentti