Hannu Penttilästä Helsingin kiinteistötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja

Helsingin kaupunginvaltuusto on valinnut YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilän Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Valtuuston suljetussa lippuäänestyksessä Penttilä sai 68 ääntä ja Osmo Soininvaara 17 ääntä.

Helsingin kaupunginvaltuusto on valinnut YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilän Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Valtuuston suljetussa lippuäänestyksessä Penttilä sai 68 ääntä ja Osmo Soininvaara 17 ääntä.

Apulaiskaupunginjohtaja valittiin seitsemän vuoden määräajaksi. Virkaa haki viisi henkilöä, joista yksi peruutti hakemuksensa. Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtajan paikka vapautuu, kun sen nykyinen haltija Pekka Korpinen siirtyy eläkkeelle marraskuun alussa.

Vuonna 1954 syntynyt diplomi-insinööri Penttilä on hoitanut Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan YTV:n yhteistyöjohtajan tehtävää vuodesta 2004 lähtien. Aikaisemmin Penttilä on toiminut muun muassa Hämeen maakuntajohtajana, ympäristöministeriössä yli-insinöörinä ja Luonnonsuojeluliiton toimistopäällikkönä. Hän oli pitkään myös Espoon kaupunginvaltuuston jäsenenä sekä kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Penttilällä on runsaasti kotimaisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä. Hän on ollut muun muassa Euroopan unionin alueiden komitean jäsen ja hänet valittiin vastikään Euroopan metropolialueiden liikenneorganisaation Emtan puheenjohtajaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hannu Penttilästä Helsingin kiinteistötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi