Skanska rakentaa Helsingin Kontulaan vanhustenkeskuksen

Skanska rakentaa Kontulan Mellunkylään uuden vanhustenkeskuksen, johon tulee sekä vanhainkoti että palvelukeskus. Hankkeen tilaajana on Helsingin kaupungin rakennuttajaorganisaatio HKR-Rakennuttaja. Uusi noin 18 300 bruttoneliömetrin kokoinen vanhustenkeskus nousee aikaisemman, jo puretun palvelutalon ja vanhainkoti-palvelukeskuksen paikalle. Vanhustenkeskuksen rakennustyöt alkavat syyskuussa, ja arvioitu valmistumisaika on kahden vuoden kuluttua. Rakennuksen kerrosala on noin 15 800 neliömetriä. 

Skanska rakentaa Kontulan Mellunkylään uuden vanhustenkeskuksen, johon tulee sekä vanhainkoti että palvelukeskus. Hankkeen tilaajana on Helsingin kaupungin rakennuttajaorganisaatio HKR-Rakennuttaja. Uusi noin 18 300 bruttoneliömetrin kokoinen vanhustenkeskus nousee aikaisemman, jo puretun palvelutalon ja vanhainkoti-palvelukeskuksen paikalle. Vanhustenkeskuksen rakennustyöt alkavat syyskuussa, ja arvioitu valmistumisaika on kahden vuoden kuluttua. Rakennuksen kerrosala on noin 15 800 neliömetriä. 

Keskukseen tulee vanhainkotipaikkoja yhteensä 196 hengelle, ja ne suunnataan dementiaa sairastaville vanhuksille. Ensimmäisessä kerroksessa toimivaan palvelukeskukseen tulee muun muassa ravintola- ja kahvilatiloja sekä fysikaalisen hoidon tiloja. Lisäksi keskus tarjoaa liikunta-, kerho- ja työpajatiloissaan monenlaista kuntoutusta ja sosiaalista toimintaa lähiseudun ikääntyville. Palvelukeskuksen itäsiipeen yhdistetään myöhemmin erillisenä hankkeenaan rakennettava palvelutalo.

Skanskalla on parhaillaan rakenteilla useita muitakin vanhainkoti- ja palvelutalohankkeita ympäri Suomea, esimerkiksi palvelutalo Hopeakotka Espoon Eläkekotisäätiölle Karakallioon. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Helsingin Kontulaan vanhustenkeskuksen”

Vastaa