Kokeile kuukausi maksutta

Talonrakennusta koskevia eurokoodeja käyttöön marraskuun alusta

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on allekirjoittanut ympäristöministeriön asetuksen, joka mahdollistaa talonrakennusta koskevien yhteiseurooppalaisten suunnittelustandardien eli eurokoodien käytön marraskuun alusta alkaen. Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joka ottaa standardit käyttöön.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on allekirjoittanut ympäristöministeriön asetuksen, joka mahdollistaa talonrakennusta koskevien yhteiseurooppalaisten suunnittelustandardien eli eurokoodien käytön marraskuun alusta alkaen. Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joka ottaa standardit käyttöön.

”Haluamme mahdollisimman nopeasti hyödyntää eurokoodeja, jotta voimme avata rakennusteollisuutemme uusia vientimarkkinoita ja lisätä sen kilpailukykyä”, Vapaavuori toteaa.

Nyt annetulla asetuksella vahvistettiin käyttöön päärakennusaineita eli puuta, terästä ja betonia koskevat eurokoodien osat. Loput eurokoodit vahvistetaan käyttöön sitä mukaa kuin tarvittavat kansalliset liitteet valmistuvat. Esimerkiksi monet betoniteollisuuden yritykset ovat juuri päättäneet hyödyntää eurokoodeja jo vuoden 2008 aikana. Myös muu rakennusteollisuus tukee siirtymistä eurokoodien käyttöön.

Vuoteen 2010 saakka eurokoodit ovat rinnakkaiskäytössä Suomen rakentamismääräyskokoelman kantavia rakenteita koskevien ohjeiden kanssa. Kansallisten määräysten tarve ja laajuus arvioidaan rinnakkaiskäytön aikana.

Eurokoodien julkaisemisesta vastaa Suomen Standardisoimisliitto SFS.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talonrakennusta koskevia eurokoodeja käyttöön marraskuun alusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat