Kokeile kuukausi maksutta

Valtatien 8 Kotiranta–Stormossen -osuuden ympäristövaikutusten arviointiselostus valmistui

Ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA-menettely) valtatien 8 parantamisesta välillä Kotiranta-Stormossen käynnistyi vuonna 2006. YVA-menettely on edennyt vaiheeseen, jossa varsinainen arviointi on suoritettu.

Ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA-menettely) valtatien 8 parantamisesta välillä Kotiranta-Stormossen käynnistyi vuonna 2006. YVA-menettely on edennyt vaiheeseen, jossa varsinainen arviointi on suoritettu.
Kuuntele juttu

Arvioinnin tulokset esitetään ympäristövaikutusten arviointiselostuksessa. Arviointiselostuksesta on laadittu tiivistelmä, johon on koottu tiedot hankkeesta, tarkastelluista vaihtoehdoista ja niiden keskeisistä vaikutuksista. Tiivistelmä on tämän tiedotteen liitteenä.

Vaasan tiepiiri on toimittanut ympäristövaikutusten arviointiselostuksen yhteysviranomaisena toimivalle Länsi-Suomen ympäristökeskukselle. Ympäristövaikutusten arviointimenettely päättyy yhteysviranomainen antamaan lausuntoon arviointiselostuksesta. Yhteysviranomainen antaa lausuntonsa arviointiselostuksesta alkuvuonna 2008.

Tiehallinto tekee päätöksen jatkosuunnitteluun valittavasta vaihtoehdosta, sen jälkeen kun on saanut yhteysviranomaisen lausunnon arviointiselostuksesta. Vaihtoehdon valinnan jälkeen tiepiiri käynnistää yksityiskohtaisemman suunnittelun valitusta vaihtoehdosta.

Tiehallinto ei ole tehnyt päätöstä hankkeen toteuttamisesta. Tiehankkeen jatkosuunnittelun aikatauluun ja toteuttamisajankohtaan vaikuttavat tienpidon rahoitus ja hankkeen eteneminen Tiehallinnon hankelistoilla. Tämän hetkisen tiedon perusteella hankkeen rakentamisen arvioidaan alkavan aikaisintaan syksyllä 2010.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtatien 8 Kotiranta–Stormossen -osuuden ympäristövaikutusten arviointiselostus valmistui”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat