Catella yhtiöittää varainhoitonsa

Kiinteistöalan konsultoinnin parissa toimiva Catella Property Oy yhtiöittää kiinteistömarkkinoiden varainhoidon liiketoimintansa. Catellan täysin omistama tytäryhtiö Amplion Asset Management Oy aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Amplion tarjoaa varainhoitopalveluja Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Catellan Asset Management -yksikön johtaja Eero Syväniemi.

Kiinteistöalan konsultoinnin parissa toimiva Catella Property Oy yhtiöittää kiinteistömarkkinoiden varainhoidon liiketoimintansa. Catellan täysin omistama tytäryhtiö Amplion Asset Management Oy aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta. Amplion tarjoaa varainhoitopalveluja Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Catellan Asset Management -yksikön johtaja Eero Syväniemi.

Catella Financial Advisory Groupin toimitusjohtaja Johan Ericsson perustelee erillisen yrityksen perustamista erityisesti sillä, että se tekee selvän eron laajamittaisen varainhoidon ja transaktioihin liittyvän neuvonantopalvelun eli Catellan ydinliiketoiminnan välille. Hänen mukaansa muutos lisää uskottavuutta ja läpinäkyvyyttä asiakkaan näkökulmasta.

Catella Property Oy:n toimitusjohtaja Timo Nurminen puolestaan toteaa, että päätös perustaa Amplion Suomen organisaation yhteyteen on Catella-konsernilta luonnollinen askel, koska organisaatiossa on kehitetty usean vuoden ajan johdonmukaisesti varainhoitopalveluja Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. Nurminen toimii myös Amplionin hallituksen puheenjohtajana.

Syväniemi arvioi, että Amplionin avulla kansainväliset sijoittajat pystyvät investoimaan kaksi miljardia euroa Venäjän kiinteistömarkkinoille seuraavan 2-3 vuoden aikana. Catella on tuottanut varainhoitopalveluja Suomessa jo yli 10 vuoden ajan. Liiketoiminta laajeni Baltiaan vuonna 2005 ja vuonna 2006 Venäjälle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Catella yhtiöittää varainhoitonsa”

Vastaa