Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkomaanterminaalin laajennuksen peruskivi muurattu

Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkomaanterminaalin laajennuksen ja uuden matkatavaran käsittelykeskuksen peruskivi muurattiin eilen. Laajennusosa tulee pääasiassa palvelemaan kasvavaa Kaukoidän liikennettä. Finavia käynnisti laajennusosan rakennustyöt vuoden 2006 syyskuussa ja ne valmistuvat syksyllä 2009.

Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkomaanterminaalin laajennuksen ja uuden matkatavaran käsittelykeskuksen peruskivi muurattiin eilen. Laajennusosa tulee pääasiassa palvelemaan kasvavaa Kaukoidän liikennettä. Finavia käynnisti laajennusosan rakennustyöt vuoden 2006 syyskuussa ja ne valmistuvat syksyllä 2009.

Kokonaiskustannusarvioltaan 143 miljoonan euron hanke on Finavian kaikkien aikojen suurin investointi. Puolet investoidaan uuteen matkatavaran käsittelykeskukseen, jossa tullaan käsittelemään pääosa ulkomaanliikenteen matkatavaroista. Terminaaliin rakennetaan kolme kerrosta, joista kaksi alimmaista palvelevat matkatavaroiden käsittelykeskuksen lisäksi kolmea bussiporttia, teknisiä tiloja sekä paloasemaa.

Rakennuksen pinta-ala on 40 000 bruttoneliömetriä, josta puolet palvelee matkatavaran käsittelyä. Uutta asematasoa rakennetaan 45 000 neliömetriä ja nykyistä asematasoa saneerataan 120 000 neliömetriä. Laajennettuun terminaaliin rakennetaan matkatavaroille kuljetintunneliyhteys olemassa oleviin terminaalitiloihin. Kuljetintunnelia rakennetaan 300 metriä. 

Laajennushankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana toimii Parviainen Arkkitehdit Oy ja rakennesuunnittelijana A-Insinöörit Oy. Teräsrungon toimittaa Argon Oy ja tunneliurakasta vastaa YIT Rakennus Oy.

Muita merkittäviä hankkeita Helsinki-Vantaalla ovat tammikuussa 2009 valmistuva pysäköintitalo P3:n laajennus sekä ensi vuodenvaihteessa käyttöön otettava lentokoneiden jäänestokeskus. Ensimmäinen lentoasemahotelli Hilton Helsinki-Vantaa Airport avasi ovensa elokuussa. Schengen-terminaalin laajennuksen suunnittelu on tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki-Vantaan lentoaseman ulkomaanterminaalin laajennuksen peruskivi muurattu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat