Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi Valtiontalon myynnin SRV:lle

Jyväskylän kaupunginhallitus on päättänyt tänään pitämässään kokouksessa ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy esisopimuksen Alvar Aallon suunnitteleman Valtiontalon kiinteistön myymisestä SRV Oyj:lle. Sopimuksen mukaan kiinteistö myydään sen tasearvolla 207 091 eurolla, ja ostajalle lankeavat Valtiontalon kaikki peruskorjausriskit ja vastuut.

Jyväskylän kaupunginhallitus on päättänyt tänään pitämässään kokouksessa ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy esisopimuksen Alvar Aallon suunnitteleman Valtiontalon kiinteistön myymisestä SRV Oyj:lle. Sopimuksen mukaan kiinteistö myydään sen tasearvolla 207 091 eurolla, ja ostajalle lankeavat Valtiontalon kaikki peruskorjausriskit ja vastuut.

Valtiontalo-rakennus on pinta-alaltaan noin 3 700 neliömetriä, minkä lisäksi tontille voidaan rakentaa arviolta noin 12 000 kerrosneliömetrin suuruinen uudisrakennus.

SRV:n kiinteistölle esittämä kehittämis- ja ideasuunnitelma perustuu Arkkitehtitoimisto Davidsson Oy:n alustaviin suunnitelmiin. Suunnitelmassa on erityisesti huomioitu Valtiontalon suojelu- ja entisöintivaatimukset ja sen toiminnalliset yhteydet uudisrakennukseen sekä muuhun kortteliin.

Uusrakennusosaan on luonnosteltu kellariin ja kahteen alimpaan kerrokseen liiketiloja, 3.-4. kerrokseen hotelli/toimistotiloja ja kahteen ylimpään eli 5.-6. kerrokseen asuinhuoneistoja. Valtiontalo palautetaan osittain alkuperäiseen käyttöön, missä katutasossa olisi hotellin ravintola, keittiö ja aamiaishuone. Toisessa kerroksessa juhlasali, näyttämö sekä lämpiö entisöitäisiin juhlakäyttöä ja vastaavaa varten. Valtiontalon 3.-4. kerrokseen on ehdotuksessa suunniteltu toimistotiloja. 

Jyväskylän kaupunginvaltuusto käsittelee Valtiontaloa koskevaa kauppaa 10.12.2007.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi Valtiontalon myynnin SRV:lle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi