Kokeile kuukausi maksutta

Saunaniemi II:n, Antinmäen ja Nupurinkartanon asemakaavat etenevät Espoossa

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta on omalta osaltaan hyväksynyt Saunaniemi II:n, Antinmäen ja Nupurinkartanon asemakaavaehdotukset. Saunaniemi II:n asemakaavaehdotus menee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, Antinmäen ja Nupurinkartanon asemakaavaehdotukset puolestaan asetetaan nähtäville.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta on omalta osaltaan hyväksynyt Saunaniemi II:n, Antinmäen ja Nupurinkartanon asemakaavaehdotukset. Saunaniemi II:n asemakaavaehdotus menee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, Antinmäen ja Nupurinkartanon asemakaavaehdotukset puolestaan asetetaan nähtäville.

Saunaniemi II:n kaava-alueelle tulee pientaloja noin 900 asukkaalle. Alueen rakennusoikeus on vajaat 50 000 kerrosneliömetriä ja pinta-ala 30 hehtaaria. Saunaniemi II kaava-alue käsittää Brinkinmäen ympäristön Kurttilantien ja Lambrobäcken-puron välissä. Saunaniemi II:n lisäksi Saunaniemeen on tekeillä kolme muuta asemakaavaa, jotka tulevat kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn ensi vuonna.

Kalajärven keskustasta noin kilometri etelään sijaitsevan Antinmäen asemakaavaehdotus ja siihen liittyvä Niipperinpellon asemakaavan muutosehdotus siis asetetaan nähtäville. Noin 31 hehtaarin alueelle kaavaillaan noin 1 000 asukkaan pientaloaluetta. Asuinkerrosalaa kaavaehdotukseen on merkitty yhteensä noin 45 000 kerrosneliömetriä.

Espoon ikuisuusprojektin eli Hista-Siikajärvi-Nupurin noin 1 400 hehtaarin osayleiskaavaluonnoksen käsittelyä siirrettiin jälleen kerran. Asiaan on tarkoitus palata 10.1.2008.

Sen sijaan osana Hista-Siikajärvi-Nupurin osayleiskaava-aluetta Nupurinkartanon 53,9 hehtaarin alueelle suunniteltu asemakaava hyväksyttiin asetettavaksi nähtäville. Alueen kokonaisrakennusoikeus 35 000 kerrosneliömetriä, josta asuinrakennusoikeutta on noin 28 000 kerrosneliömetriä. Alueelle tulee noin 560 asukasta.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Saunaniemi II:n, Antinmäen ja Nupurinkartanon asemakaavat etenevät Espoossa”

  1. hei! onneksi nupurinkartanon kaava etenee.toivottavasti rakentaminen aloitetaan ennenkuinvanha kartanorakennus on kokonaan tuhottu ja korjauskelvoton,

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat