Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen hyvän rakentamisen palkinto Rudolf Steiner -koululle

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on päättänyt myöntää hyvän rakentamisen palkinnon tänä vuonna Tampereen Rudolf Steiner -koululle. Palkinnon saaja julkistettiin tänään Pirkanmaan rakennuspäivän yhteydessä. Kohteen rakennuttaja on Tampereen Steinerkouluyhdistys ry, arkkitehtisuunnittelija rakennusarkkitehti Aarni Holttinen ja pääurakoitsija Visura Oy.

Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto on päättänyt myöntää hyvän rakentamisen palkinnon tänä vuonna Tampereen Rudolf Steiner -koululle. Palkinnon saaja julkistettiin tänään Pirkanmaan rakennuspäivän yhteydessä. Kohteen rakennuttaja on Tampereen Steinerkouluyhdistys ry, arkkitehtisuunnittelija rakennusarkkitehti Aarni Holttinen ja pääurakoitsija Visura Oy.

Jaoston mukaan koulurakennus on kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen ja arkkitehtonisesti haastava. Monimuotoinen arkkitehtuuri sopii rakennuspaikan maisemaan hyvin ympäristöään hallitsevan mäen kohokohtana sekä porttiaiheena Muotialan asuntoalueelle.

Suunnittelussa ja rakentamisessa ovat toteutuneet monet hyvän rakentamisen tunnusmerkit. Suunnittelu on tehty huolellisesti yhteistyössä käyttäjien kanssa. Arkkitehtuuri on tasapainossa rakennuttajan henkisten päämäärien kanssa ilman kompromisseja niin julkisivuissa kuin sisätiloissakin. Rakentaminen on tehty huolellisesti ja hyvin. Erityisesti on mainittava luonnolliseen ilmankiertoon perustuvan ilmanvaihtojärjestelmän poikkeukselliset ratkaisut, joihin on panostettu merkittävästi.

Lisäksi jaosto myönsi kunniamaininnan Tampereen evankelisluterilaiselle seurakuntayhtymälle Tampereen Tuomiokirkon merkittävästä  korjaustyöstä, sekä Tampereen kaupungin tilakeskukselle Kalevan uimahallin onnistuneesta laajennuksesta sekä erityisesti taiteen käytöstä uimahallissa arkkitehtuurin täydentäjänä. Uimahallin laajennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy. Taiteen on suunnitellut taiteilija Tuula Lehtinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen hyvän rakentamisen palkinto Rudolf Steiner -koululle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat