Kokeile kuukausi maksutta

Vapaavuori odottaa Suomelta aktiivisuutta eurokoodien kehittämisessä

Asuntoministeri Jan Vapaavuori odottaa Suomen ottavan toimijan roolin eurokoodien eli kantavia rakenteita koskevien eurooppalaisten suunnittelustandardien kehittämisessä. Hänen mukaansa aktiivisuudella edistetään sitä, että standardeissa otetaan huomioon suomalaiset olosuhteet.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori odottaa Suomen ottavan toimijan roolin eurokoodien eli kantavia rakenteita koskevien eurooppalaisten suunnittelustandardien kehittämisessä. Hänen mukaansa aktiivisuudella edistetään sitä, että standardeissa otetaan huomioon suomalaiset olosuhteet.

Vapaavuoren mukaan myös suomalainen rakennus- ja kiinteistöala hyötyy Euroopan unionin sisämarkkinoiden edistämiseksi ja eurooppalaisen rakennusteollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi kehitettävistä eurokoodeista. Vapaavuori uskoo eurokoodien toimivan veturina suomalaisten rakennustuotteiden viennille.

”Suomi on suhteellisesti ottaen erittäin suuri rakennustuotteiden viejä. Siksi meille on tärkeää, että sisämarkkinat toimivat”, Vapaavuori toteaa.

Hänen mielestään kilpailumahdollisuuksien laajentuminen ja lisääntyminen pakottaa yritykset tuomaan markkinoille parempia ja halvempia tuotteita tai palveluja. Kilpailun taas pitäisi vaikuttaa alentavasti rakennusten tuotantokustannuksiin.

Vapaavuori puhui tänään Eurokoodit käyttöön -seminaarissa Helsingissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapaavuori odottaa Suomelta aktiivisuutta eurokoodien kehittämisessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat