YM:n selvitys: Asuntolainojen korkotuki kohdistuu ylempiin tuloluokkiin

Ympäristöministeriön teettämän selvityksen mukaan asuntolainojen korkojen verovähennystuesta 60 prosenttia kohdentui kahdelle ylimmälle tuloviidennekselle. Tuen kohdistumisen hyvätuloisille selittää omistusasumisen yleistyminen tulojen kasvaessa sekä tuen määräytyminen lainamäärän mukaan. Selvityksessä tarkasteltiin vuoden 2004 tilannetta.

Ympäristöministeriön teettämän selvityksen mukaan asuntolainojen korkojen verovähennystuesta 60 prosenttia kohdentui kahdelle ylimmälle tuloviidennekselle. Tuen kohdistumisen hyvätuloisille selittää omistusasumisen yleistyminen tulojen kasvaessa sekä tuen määräytyminen lainamäärän mukaan. Selvityksessä tarkasteltiin vuoden 2004 tilannetta.

Kaikkiaan korkojen verovähennystukea sai vuonna 2004 vajaat 930 000 asuntokuntaa, mikä vastaa 39 prosenttia kaikista asuntokunnista. Korkotukea maksettiin yhteensä vajaat 316 miljoonaa euroa. Tästä noin 139 miljoonaa euroa maksettiin ylimpään tuloviidennekseen kuuluville ja noin 101 miljoonaa euroa toiseksi ylimpään tuloviidennekseen kuuluville. Ainoastaan vajaat 7 miljoonaa euroa kohdistui alimpaan tuloviidennekseen kuuluville.

Keskimäärin tuensaaja sai tukea 340 euroa. Tuensaajalla oli velkaa keskimäärin reilut 55 000 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YM:n selvitys: Asuntolainojen korkotuki kohdistuu ylempiin tuloluokkiin”

Jätä kommentti