Kokeile kuukausi maksutta

Cityconin tähtäimessä systemaattinen vastuullisen rakentamisen käytäntö

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon pyrkii luomaan systemaattisen vastuullisen rakentamisen käytännön omissa kehityskohteissaan. Yhtiö tavoittelee tätä kolmella pilottiprojektilla, jotka se on käynnistänyt Tukholman Liljeholmenin kauppakeskuksen uudistuksessa, Tallinnan kauppakeskus Rocca al Maren laajennuksessa ja Lahden kauppakeskus Trion uudistamisessa.

Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon pyrkii luomaan systemaattisen vastuullisen rakentamisen käytännön omissa kehityskohteissaan. Yhtiö tavoittelee tätä kolmella pilottiprojektilla, jotka se on käynnistänyt Tukholman Liljeholmenin kauppakeskuksen uudistuksessa, Tallinnan kauppakeskus Rocca al Maren laajennuksessa ja Lahden kauppakeskus Trion uudistamisessa.

Pilottihankkeissa yhtiön tavoitteena on arvioida kattavasti kiinteistökehityshankkeiden suunnittelua ja toteutusta vastuullisen toiminnan näkökulmasta ja systematisoida ympäristöystävällisiä käytäntöjä. Citycon tavoittelee hankkeilleen myös kansainvälistä luokitusta.

”Liljeholmen on kärkihankkeemme. Vastuullinen rakentaminen on hankkeen lähtökohta, mikä vaikutti myös yhteistyökumppaneidemme valintaan. Myös Tukholman kaupungin näkemys ympäristöseikkoihin on vahva, joten yhteystyö on meille hyvin antoisaa”, toteaa Cityconin toimitusjohtaja Petri Olkinuora.

Pilottiprojekteissa käytettävä arviointi sisältää yhteensä yli 60 kohtaa, jotka tarkastelevat muun muassa kohteen energiataloudellisuutta, sisäilman laatua, materiaalivalintoja ja useita muita kohteeseen liittyviä seikkoja, kuten julkisten kulkuyhteyksien hyödyntämistä ja rakennustyön aiheuttamien ympäristövaikutusten minimointia. Arvioinnin pohjalta suunnitellaan konkreettiset kehitystoimenpiteet.

”Perinteisesti ympäristötekijät on liitetty teolliseen tuotantoon ja liikenteeseen, mutta asia koskettaa tietysti kaikkia toimialoja, myös kiinteistöliiketoimintaa. Haluamme kehittyä ja viedä vastuullista ajattelua eteenpäin kehityshankkeissamme. Tulevaisuuden kauppakeskus on vihreä”, sanoo Olkinuora.

Uuden kauppakeskuksen rakentaminen Liljeholmeniin on Cityconin kaikkien aikojen suurin kehityshanke. Sen kokonaiskustannukset ovat noin 180 miljoonaa euroa, sisältäen yhteensä noin 120 miljoonaa euroa rakennuskustannuksia alkuperäisen hankintahinnan lisäksi. Citycon aloitti rakennustyöt vuoden 2007 toukokuussa ja kehityshanke on edistynyt suunnitellusti. Uusi kauppakeskus avataan arviolta lokakuussa 2009, ja se tarjoaa noin 60 liikettä noin 28 000 neliömetrin laajuudella.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin tähtäimessä systemaattinen vastuullisen rakentamisen käytäntö”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat