Kokeile kuukausi maksutta

RT julkistaa nettipalvelun harmaan talouden torjumiseksi

Rakennusteollisuus RT julkistaa maanantaina 14.1. www.tilaajavastuu.fi -palvelun harmaan talouden torjumiseksi ja terveiden markkinoiden edistämiseksi rakennusalalla. Palvelun avulla rakennustyön tilaaja tai urakoitsija voi helposti ja kootusti hankkia tilaajavastuulain edellyttämät tiedot. Palvelun tiedot rajautuvat alussa ainoastaan suomalaisiin yrityksiin. Jatkossa palvelua aiotaan laajentaa osin myös ulkomaalaisiin yrityksiin. Palveluun rekisteröityminen ja käyttöönotto on ilmaista, mutta jokaisen haetun yksittäisen raportin veroton hinta on 24 euroa.

Rakennusteollisuus RT julkistaa maanantaina 14.1. www.tilaajavastuu.fi -palvelun harmaan talouden torjumiseksi ja terveiden markkinoiden edistämiseksi rakennusalalla. Palvelun avulla rakennustyön tilaaja tai urakoitsija voi helposti ja kootusti hankkia tilaajavastuulain edellyttämät tiedot. Palvelun tiedot rajautuvat alussa ainoastaan suomalaisiin yrityksiin. Jatkossa palvelua aiotaan laajentaa osin myös ulkomaalaisiin yrityksiin. Palveluun rekisteröityminen ja käyttöönotto on ilmaista, mutta jokaisen haetun yksittäisen raportin veroton hinta on 24 euroa.

Palvelusta löytyvät YTJ-ote, kaupparekisteritiedot, liiketoimintakiellot, sekä Rakentamisen Laatu RALA ry:n ylläpitämät yritystiedot. RALA:n rekisteritiedot ovat saatavissa ainoastaan RALA:n rekisterissä olevista yrityksistä ja niihin sisältyvät muun muassa verovelkatiedot, tieto noudatettavasta työehtosopimuksesta ja sertifioinnit.

Yrityshaun ja raporttien lisäksi palveluun sisältyy visuaalinen julkisiin rekisteritietoihin perustuva työkalu yrityksen vastuuhenkilöiden yritysyhteyksien tarkasteluun. Työkalun avulla löytyvät helposti yritysryppäät ja vastuuhenkilöiden osallisuus muissa yrityksissä ja sen tavoitteena on helpottaa erikoisten yritysrakennelmien ja epämääräisten toimijoiden löytämistä.

”Www.tilaajavastuu.fi on mielestämme vastaus hallitusohjelmaan kirjattuun kohtaan, jonka mukaan osana harmaan talouden torjuntaa selvitetään mahdollisuus luoda julkinen tietopalvelu, josta voidaan varmistaa, että palveluntarjoaja on hoitanut vero-, työnantaja- ja muut vastaavat velvoitteet asianmukaisesti”, painotti RT:n hallituksen puheenjohtaja Magnus Holm tilaajavastuu.fi -palvelun julkistamistapahtumassa Helsingissä tänään.

Palvelun tarjoaa Aspida Oy sisältö- ja markkinointiyhteistyössä Rakennusteollisuus RT ry:n kanssa. Lisäksi palvelussa ovat mukana tiedontoimittajina Rakentamisen Laatu RALA ry sekä luottoluokittaja Dun & Bradstreet Finland Oy. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RT julkistaa nettipalvelun harmaan talouden torjumiseksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat