Kokeile kuukausi maksutta

Vapaavuori: Helsingin seudun aiesopimuksella tonttipulaa vastaan

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren mukaan julkinen valta ei voi taata Helsingin seudun asuntotuotannon elpymistä ainakaan nopealla aikataululla, koska kyse on lopulta vapailla markkinoilla tehtävistä ratkaisuista. Sen sijaan vilkastuvan asuntotuotannon edellytyksenä oleva riittävä tonttitarjonta voidaan valtion ja kuntien hyvällä yhteistyöllä varmistaa.

Asuntoministeri Jan Vapaavuoren mukaan julkinen valta ei voi taata Helsingin seudun asuntotuotannon elpymistä ainakaan nopealla aikataululla, koska kyse on lopulta vapailla markkinoilla tehtävistä ratkaisuista. Sen sijaan vilkastuvan asuntotuotannon edellytyksenä oleva riittävä tonttitarjonta voidaan valtion ja kuntien hyvällä yhteistyöllä varmistaa.

image

Vapaavuori korostaa valtion ja Helsingin seudun kuntien välisen ja viimeistelyvaiheessa olevan asunto- ja tonttitarjonnan lisäämiseen tähtäävän aiesopimuksen merkitystä tässä suhteessa. Sopimuksessa tullaan jyvittämään jokaiselle seudun kunnalle kuntakohtainen kaavoitustavoite, siten että yhteensä seudulla valmistuvissa asemakaavoissa osoitetaan vähintään 13 000 asunnon tuotantoa vastaava vuotuinen uusi rakennusoikeus.

”Kuntien on otettava sopimus yhtä vakavasti kuin valtio. Yhtään tavoitteista lipsuvaa kuntaa ei voida sallia. Vain näin saadaan seudulle luotua riittävät edellytykset asuntotuotannon olennaiseen lisäämiseen”, Vapaavuori toteaa.

Vapaavuori puhui Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnalle torstaina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapaavuori: Helsingin seudun aiesopimuksella tonttipulaa vastaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat