Kokeile kuukausi maksutta

Vapo rakentaa lämpölaitoksen Padasjoelle

Vapo Oy rakentaa uuden lämpölaitoksen Taulun teollisuusalueelle Padasjoella. Lämpölaitoksen suunnittelu ja laitehankinnat ovat jo käynnistyneet ja rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä. Lämpökeskukseen tulee 2,5 megawatin kotimaisen polttoaineen kattila sekä varavoimaksi 3 megawatin öljykattila.

Vapo Oy rakentaa uuden lämpölaitoksen Taulun teollisuusalueelle Padasjoella. Lämpölaitoksen suunnittelu ja laitehankinnat ovat jo käynnistyneet ja rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä. Lämpökeskukseen tulee 2,5 megawatin kotimaisen polttoaineen kattila sekä varavoimaksi 3 megawatin öljykattila.

Vapon investoinnin taustalla on yhtiön tekemä sopimus kaukolämpöyhteistyöstä Padasjoen kunnan kanssa. Vapo toimittaa lämpöenergian Padasjoelle rakennettavaan kaukolämpöverkostoon. Vapo valittiin lämmöntoimittajaksi tarjouskilpailun perusteella.

Padasjoen kunta on jo aloittanut kaukolämpöverkon rakentamisen ja työt jatkuvat keväällä. Toiminnassa lämpökeskus ja verkko ovat syksyllä. Verkon pituus on 7 kilometriä ja ensi vaiheessa siihen liittyvät kunnan kiinteistöt: terveysasema, kunnantoimisto, kaksi koulua, kunnan vuokrakerrostaloja, uimahalli-kirjasto ja muutama yksityinen käyttäjä. Kunnanjohtaja Heikki Jaakkolan mukaan kaukolämpöä markkinoidaan myös alueen teollisuuskiinteistöille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapo rakentaa lämpölaitoksen Padasjoelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat