Kokeile kuukausi maksutta

Areva ja TVO kiistelevät Olkiluodon ydinvoimalan viivästymisestä

Olkiluotoon rakennettavan ydinvoimalan laitostoimittaja Areva syyttää suomalaisia teknisen tarkastuksen hitaudesta. Arevan toimitusjohtaja Anne Lauvergeon totesi tiistaina, etteivät hidastelut vastaa sitä, mitä on sovittu. TVO:n projektijohtaja Martin Landtman on yllättynyt Arevan lausunnoista, ja toteaa, että hidastelut eivät johdu TVO:n toiminnasta.

Olkiluotoon rakennettavan ydinvoimalan laitostoimittaja Areva syyttää suomalaisia teknisen tarkastuksen hitaudesta. Arevan toimitusjohtaja Anne Lauvergeon totesi tiistaina, etteivät hidastelut vastaa sitä, mitä on sovittu. TVO:n projektijohtaja Martin Landtman on yllättynyt Arevan lausunnoista, ja toteaa, että hidastelut eivät johdu TVO:n toiminnasta.

Kuuntele juttu

Landtmanin mukaan Arevan pitäisi parantaa piirustusten tuottamista. Laatutarkastus olisi Landtmanin mukaan edennyt nykyistä nopeammin, jos Areva olisi toimittanut suunnitteluaineistoa TVO:lle vauhdikkaammin. Piirustuksia ja erilaisia kuvia on kaikkiaan noin 100 000, ja niistä on yhä toimittamatta noin 50 000 eli puolet. Suomalainen laatuvaatimustaso on Landtmanin mukaan ajanmukainen.

”TVO on valitettavasti joutunut vaatimaan korjauksia Arevan lähettämään aineistoon. Piirustusten päivittäminen on vienyt Arevalta aikaa, koska niissä on ollut puutteita suomalaisiin turvallisuus- ja laatuvaatimuksiin nähden”, Landtman toteaa.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmannen yksikön valmistuminen on viivästynyt jo pari vuotta. Alun perin kolmosyksikön piti valmistua Eurajoelle vuonna 2009, mutta näillä näkymin voimala valmistuu kesällä 2011.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Areva ja TVO kiistelevät Olkiluodon ydinvoimalan viivästymisestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat