Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma valmistui

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiirin ja Hangon kaupungin yhteistyönä laadittu Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma on valmistunut. Liikenneturvallisuutta parantavien toimenpiteiden pääpaino on pienissä ja vaikutuksiltaan tehokkaissa liikenneympäristöä parantavissa toimenpiteissä ja liikennekäyttäytymiseen vaikuttamisessa. 

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiirin ja Hangon kaupungin yhteistyönä laadittu Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma on valmistunut. Liikenneturvallisuutta parantavien toimenpiteiden pääpaino on pienissä ja vaikutuksiltaan tehokkaissa liikenneympäristöä parantavissa toimenpiteissä ja liikennekäyttäytymiseen vaikuttamisessa. 

Toimenpideohjelmassa esitetään toteutettavaksi kaikkiaan 72 liikenneympäristön parantamiseen tähtäävää toimenpidettä. Näitä ovat muun muassa suojatiejärjestelyt keskisaarekkeita ja töyssyjä rakentamalla sekä nopeusrajoituksen muuttaminen ja nopeusrajoitusta tukevat toimenpiteet, kuten heräteraidat ja ajoratamaalaukset. Toimenpiteiden kokonaiskustannusarvio on 4,7 miljoonaa euroa.

Teknisten toimenpiteiden lisäksi liikenneturvallisuuden parantamisessa keskeisessä roolissa on liikenneturvallisuustyön aktivoiminen ja kuntalaisten asenteisiin ja liikennekäyttäytymiseen vaikuttaminen.

Hangossa tapahtui vuosien 2002-2006 aikana poliisiin tilastojen mukaan 430 liikenneonnettomuutta. Onnettomuuksista kolme johti kuolemaan ja noin 70 loukkaantumiseen.

Tiehallinnon käyttämän onnettomuuskustannusmallin mukaan liikenneonnettomuuksien aiheuttamat yksikkökustannukset ovat henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa noin 471 000 euroa ja omaisuusvahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa noin 2 700 euroa. Hangossa tapahtuneet onnettomuudet maksavat vuosittain noin 6 miljoonaa euroa, joista kunnat maksavat pääasiassa terveys- ja sosiaalityön kautta noin 15-20 prosenttia, eli runsaat 1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma valmistui”

Jätä kommentti