Maarakennusalan konekustannukset nousseet 9,5 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 9,5 prosenttia viime vuoden tammikuusta tämän vuoden tammikuuhun. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 8,3 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 10,0 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 10,4 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 9,5 prosenttia viime vuoden tammikuusta tämän vuoden tammikuuhun. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 8,3 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 10,0 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 10,4 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Kustannusten nousuun vaikuttivat erityisesti polttoaineiden kallistuminen, korkokustannusten kasvu ja koneiden kallistuminen. Myös korjaus- ja huoltomenojen kasvulla ja palkkojen korotuksilla oli mainittava vaikutus kustannusten nousuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan konekustannukset nousseet 9,5 prosenttia vuodessa”

Jätä kommentti