Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen hinnoissa laskupaineita Virossa

Virossa asuntohinnat ovat laskussa varsinkin huonommilla alueilla. Hinnat asuntomarkkinoilla ovat pudonneet noin 10 prosenttia yleisesti ja 15 prosenttia Tallinnan alueella. Riippuen alueesta maan hinta on pudonnut jopa 50 prosenttia, kirjoittaa kiinteistönvälittäjä Pindi Kinnisvaran aluejohtaja Tõnis Meister Aripaev-lehdessä. 

Virossa asuntohinnat ovat laskussa varsinkin huonommilla alueilla. Hinnat asuntomarkkinoilla ovat pudonneet noin 10 prosenttia yleisesti ja 15 prosenttia Tallinnan alueella. Riippuen alueesta maan hinta on pudonnut jopa 50 prosenttia, kirjoittaa kiinteistönvälittäjä Pindi Kinnisvaran aluejohtaja Tõnis Meister Aripaev-lehdessä. 

Asuntokiinteistöjä ollaan valmiita myymään lähes millä hinnalla tahansa. Esimerkiksi siinä missä 3 000 neliömetrin asuntokiinteistö 10 kilometrin päässä Tallinnasta maksoi vielä vuosi sitten yli miljoona kroonia, maksaa se tällä hetkellä vain 600 000 kroonia. Krooni on noin 15,6 euroa.

Baltic Business News -julkaisun mukaan myös kiinteistöjen hinnat ovat laskussa. Kiinteistöalan palveluja tarjoavan 1 Partner Kinnisvaran teettämän tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa virolaisista uskoo, että kiinteistöjen hinnat laskevat entisestään tänä vuonna. Vastaajista 66 prosenttia uskoo jatkuvaan hintojen laskuun, kun taas vain 5 prosenttia olettaa hintojen nousevan vuonna 2008. Neljäsosa vastaajista uskoo hintojen pysyvän tämänhetkisellä tasolla.

Kiinteistöjen myyjät ovatkin leikanneet viime syyskuusta lähtien hintojaan yli puolella miljoonalla kroonilla, ilmenee kiinteistöportaali KVKV:stä. Hinnat ovat pudonneet kaikkialla, niin kaupunkien keskustoissa kuin lähiöissäkin. Viron kiinteistömarkkinat ovat laskeneet viime kuukausien aikana jopa 30 prosenttia, portaali kirjoittaa. Kaiken kaikkiaan myyntihintoja on leikattu yli 250 miljoonan kroonin verran.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnoissa laskupaineita Virossa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat