Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,6 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,6 prosenttia viime vuoden helmikuusta kuluvan vuoden helmikuuhun ulottuvalla jaksolla. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohjarakennus- ja maarakennetöiden 6,3 prosentista päällystystöiden 13,3 prosenttiin. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,6 prosenttia viime vuoden helmikuusta kuluvan vuoden helmikuuhun ulottuvalla jaksolla. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohjarakennus- ja maarakennetöiden 6,3 prosentista päällystystöiden 13,3 prosenttiin. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti materiaalien kallistuminen ja oman kaluston kustannusten kasvu. Materiaalikustannusten nousuun vaikutti etenkin bitumien, maa- ja kiviaineksen sekä sementti- ja betonituotteiden kallistuminen. Oman kaluston kustannuksiin vaikuttivat varsinkin polttoaineiden kallistuminen ja korkokustannusten kasvu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,6 prosenttia vuodessa”

Vastaa