Kokeile kuukausi maksutta

Tukes: Sähkötuotteissa entistä enemmän yhä vakavampia puutteita

Sähkötuotteissa on aiempia vuosia enemmän vakavia puutteita, ilmenee Turvatekniikan keskuksen eli Tukesin vuotuisesta markkinavalvonnasta. Tukes teki viime vuonna 2500 valvontakäyntiä myymälöihin sekä maahantuojien ja valmistajien luokse sekä testautti 730 sähkötuotetta. Lähes 300 turvallisuudeltaan puutteellisesta sähkölaitteesta 67 oli vakavasti puutteellisia.  Myyntikielto annettiin 88 tuotteelle ja 19 tapauksessa maahantuoja velvoitettiin palautusmenettelyyn.

 

Sähkötuotteissa on aiempia vuosia enemmän vakavia puutteita, ilmenee Turvatekniikan keskuksen eli Tukesin vuotuisesta markkinavalvonnasta. Tukes teki viime vuonna 2500 valvontakäyntiä myymälöihin sekä maahantuojien ja valmistajien luokse sekä testautti 730 sähkötuotetta. Lähes 300 turvallisuudeltaan puutteellisesta sähkölaitteesta 67 oli vakavasti puutteellisia.  Myyntikielto annettiin 88 tuotteelle ja 19 tapauksessa maahantuoja velvoitettiin palautusmenettelyyn.

 

Kuuntele juttu

Vakavia turvallisuuspuutteita, joista voi aiheutua sähköiskun ja tulipalon vaaraa, esiintyi markkinavalvonnan selvityksen mukaan muun muassa DVD-soittimissa, auton sisätilanlämmittimissä, jatkojohdoissa ja ledilampuissa.

Tukesin mukaan Suomen markkinoilla olevat sähkölaitteet ovat pääasiassa kuitenkin turvallisia. Yhteistyö muiden ETA-maiden valvontaviranomaisten kanssa on tärkeä tekijä turvallisuustason ylläpitämisessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tukes: Sähkötuotteissa entistä enemmän yhä vakavampia puutteita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat