Venäjän rautatiet kaavailee useita rakennushankkeita Moskovaan

Venäjän rautatiet (RZD Russian Railways) aikoo uudistaa Moskovan alueen rautatieverkostoa, kertoo The Moscow Times. Venäjän rautateiden varapääjohtajan Vadim Morozovin mukaan seuraavan 12 vuoden aikana hankkeisiin on laskettu menevän lähes 800 miljardia ruplaa eli yli 33,9 miljardia dollaria. Vuoteen 2015 mennessä kehityshankkeisiin investoidaan lähes 300 miljardia ruplaa. Lähes 50 prosenttia budjetista tulee valtion kassasta, loppuosan maksavat Moskovan viranomaiset ja Venäjän rautatiet.

Venäjän rautatiet (RZD Russian Railways) aikoo uudistaa Moskovan alueen rautatieverkostoa, kertoo The Moscow Times. Venäjän rautateiden varapääjohtajan Vadim Morozovin mukaan seuraavan 12 vuoden aikana hankkeisiin on laskettu menevän lähes 800 miljardia ruplaa eli yli 33,9 miljardia dollaria. Vuoteen 2015 mennessä kehityshankkeisiin investoidaan lähes 300 miljardia ruplaa. Lähes 50 prosenttia budjetista tulee valtion kassasta, loppuosan maksavat Moskovan viranomaiset ja Venäjän rautatiet.

Talouslehti Vedomostin mukaan yksi hankkeista on neljännen juna-aseman ja liikekeskuksen rakentaminen lähelle Komsomolskaya Ploshchadia, jossa ovat tällä hetkellä Leningradskyn, Kazanskyn ja Yaroslavskyn asemat. Kompleksin laajuus tulisi olemaan yhteensä noin 200 000-300 000 neliömetriä, ja sinne rakennettaisiin  muun muassa hotelli, vähittäismyyntiliikkeitä ja pikajunaratojen asema. Uusi asema yhdistettäisiin myös Moskovan kolmeen isoimpaan lentokenttään, ja sinne rakennettaisiin lentokenttäterminaali.

Venäjän rautatiet ja Transgroup AS investoivat projektiin miljardi dollaria. Yhtiöiden omistaman Aeroexpressin mukaan aseman rakennuspäätös pystytään tekemään jo seuraavien kahden tai kolmen kuukauden sisällä, ja rakennustyöt aloitettaisiin vuonna 2011. Aeroexpress vastaa myös projektin toteuttamisesta.

Suureen uudistamishankkeeseen liittyy myös muita projekteja. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Kievskyn ja Rizskyn juna-asemille on suunnitteilla asuintaloja, toimistoja ja hotelli. Johtaja Oleg Toni Venäjän rautateiltä sanoo, että yhtiön projektit osalle 150 hehtaarin kokoisesta alueesta aloitettaisiin 2009.

Tonin mukaan kyseessä on kaksi pilottiprojektia. Ensimmäinen on Rizhskyn rautatie-asema, jonka lähellä sijaitsevalle 36 hehtaarin alueelle nousee asuinrakennuksia, hotellikompleksi ja julkisia rakennuksia. Toinen projekti on Kievskyn rautatie-aseman takana oleva alue, jonne rakennetaan yli 2 miljoonan neliömetrin kokoinen, rautatien päällä oleva asuin- ja toimisto-alue.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Venäjän rautatiet kaavailee useita rakennushankkeita Moskovaan”

Vastaa