Sponda kaavailee kauppakeskusta Tampereen keskustaan

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on allekirjoittanut tänään sopimuksen Tampereen kaupungin kanssa Ratinan kauppakeskuksen toteuttamisesta. Osana sopimusta Sponda ostaa Tampereen kaupungilta kauppakeskuksen tontin sekä sen pohjoisreunassa sijaitsevan Autotuonnin korttelin kiinteistöt. Kauppakeskuksen kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 200 miljoonaa euroa ja rakennustyöt pyritään käynnistämään vielä kuluvan vuoden aikana.

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on allekirjoittanut tänään sopimuksen Tampereen kaupungin kanssa Ratinan kauppakeskuksen toteuttamisesta. Osana sopimusta Sponda ostaa Tampereen kaupungilta kauppakeskuksen tontin sekä sen pohjoisreunassa sijaitsevan Autotuonnin korttelin kiinteistöt. Kauppakeskuksen kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 200 miljoonaa euroa ja rakennustyöt pyritään käynnistämään vielä kuluvan vuoden aikana.

Kauppakeskukseen on suunnitteilla noin 55 000 neliömetriä liike- ja palvelutilaa sekä paikoitustilaa noin 1 350 autolle. Stadionin ja linja-autoaseman väliselle alueelle Tampereen keskustaan sijoittuva kauppakeskus on suunniteltu alueen funkistyyliseen ympäristöön soveltuvaksi.

Tampereen kaupunki on lisäksi varannut Spondalle kauppakeskuksen läheisyydessä sijaitsevan Vuoltsun korttelin kiinteistöt sekä viereisen toimistorakentamiseen suunnitellun tontin. Spondan tavoitteena on liittää sopimukseen sisältyvä Autotuonnin kortteli ja varattu Vuoltsun kortteli Ratinan kauppakeskuksen yhteyteen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sponda kaavailee kauppakeskusta Tampereen keskustaan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi