VR:n Ilmalan varikon uusi Pendolino-halli on valmis

Helsingin Ilmalassa sijaitsevan VR:n varikon uusi Pendolinojen huoltohalli on valmistunut YIT Rakennus Oy:n urakoimana. Pendolino-hallin rakentaminen aloitettiin syksyllä 2006, ja se otetaan täyteen käyttöön kesällä 2008. Halli on osa VR:n ja Ratahallintokeskuksen mittavaa Ilmala 2020 -kehityshanketta.

Helsingin Ilmalassa sijaitsevan VR:n varikon uusi Pendolinojen huoltohalli on valmistunut YIT Rakennus Oy:n urakoimana. Pendolino-hallin rakentaminen aloitettiin syksyllä 2006, ja se otetaan täyteen käyttöön kesällä 2008. Halli on osa VR:n ja Ratahallintokeskuksen mittavaa Ilmala 2020 -kehityshanketta.

Pendolino-hallin pituus on noin 370 metriä, leveys noin 40 metriä ja kokonaiskorkeus noin 13 metriä. Pendolino-hallin eteläpäädyssä sijaitseva pesuhalli jatkaa rakennuskompleksia vielä 70 metrillä. Maanpinnan alapuolella hallissa on työskentelytilaa noin kolme metriä ja yläpuolella noin kymmenen metriä. Kokonaispinta-alaa Pendolino- ja pesuhallilla on yhteensä noin 16 100 neliömetriä, joka on noin kaksinkertainen verrattuna vuonna 1992 rakennettuun kaukojunien huoltohalliin.

Pendolino-halli oli VR:n merkittävin investointikohde viime vuonna, noin 43 miljoonaa euroa. Ilmalan alueen kokonaisinvestoinnin kustannusarvioksi määriteltiin vuonna 2003 hankkeen käynnistysvaiheessa 160 miljoonaa euroa, josta Ratahallintokeskuksen osuus on 100 miljoonaa euroa. RHK:n osuuteen sisältyvät muun muassa ratapihan päällysrakenteiden ja asetinlaitetekniikan uusiminen, huoltoraiteiden rakentaminen sekä alueen aitaaminen ja aluevalaistuksen parantaminen. Varikkoalue valmistuu vuoteen 2011 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VR:n Ilmalan varikon uusi Pendolino-halli on valmis”

Vastaa