Kokeile kuukausi maksutta

Talonrakentamisen eurokoodien uusia liitteitä vahvistettu

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on vahvistanut tänään asetuksen, jonka myötä tulee noudatettavaksi uusia eurokoodien kansallisia liitteitä talonrakentamisessa. Eurokoodien käyttömahdollisuus rakennusten suunnittelussa laajenee heinäkuun puolivälistä, kun Suomi ottaa käyttöön teräs- ja pohjarakenteiden suunnitteluun liittyviä eurokoodeja. Viime marraskuun alussa vahvistettiin päärakennusaineita (puu, teräs ja betoni) koskevat eurokoodien osat.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on vahvistanut tänään asetuksen, jonka myötä tulee noudatettavaksi uusia eurokoodien kansallisia liitteitä talonrakentamisessa. Eurokoodien käyttömahdollisuus rakennusten suunnittelussa laajenee heinäkuun puolivälistä, kun Suomi ottaa käyttöön teräs- ja pohjarakenteiden suunnitteluun liittyviä eurokoodeja. Viime marraskuun alussa vahvistettiin päärakennusaineita (puu, teräs ja betoni) koskevat eurokoodien osat.

Kansalliset rakentamista koskevat liitteet julkaistaan osana Suomen rakentamismääräyskokoelmaa. Eurokoodit ovat rinnakkaiskäytössä rakentamismääräyskokoelman kantavia rakenteita koskevien ohjeiden kanssa vuoteen 2010 saakka. Kansallisten määräysten tarve ja laajuus arvioidaan rinnakkaiskäytön aikana.

Eurokoodien käyttö suunnittelussa on ollut mahdollista marraskuisesta päärakennusaineita koskevien koodien vahvistamisesta lähtien. Loput eurokoodit vahvistetaan sitä mukaan kun tarvittavat kansalliset liitteet valmistuvat syksyllä 2008.

Eurokoodit ovat kantavien rakenteiden suunnittelua koskevia eurooppalaisia standardeja. Standardien soveltaminen vaatii kansallisten liitteiden laatimista. Talonrakentamista koskevat liitteet laatii ympäristöministeriö.

Eurokoodien julkaisemisesta vastaa Suomen Standardisoimisliitto SFS.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talonrakentamisen eurokoodien uusia liitteitä vahvistettu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat